Kooliteed tuleb õpetada lapse vaatevinklist

Kati Saagim
Copy
Pärnu politseijaoskonna piirkonnavanema Karin Uibo sõnutsi võiks laps teada oma koolitee teeületuskohtade reegleidki. 
Pärnu politseijaoskonna piirkonnavanema Karin Uibo sõnutsi võiks laps teada oma koolitee teeületuskohtade reegleidki. Foto: Lilli Tölp

Paljude perede elu muutus kardinaalselt tarkusepäeval, kui nende võsuke alustas kooliteed.

Ent kuidas teha lapsele selgeks koolitee ja milliseid oskusi ja teadmisi läheb tal vaja ise hakkamasaamiseks seni, kuni vanemad töölt koju tulevad?

Pärnaka Hedi Krooni tütar Merethe läks tänavu esimesse klassi. Kroon nendib, et tema lapse ligemale veerandtunnisel kooliteel on mitu ohtlikku kohta, sest võsuke peab ületama mitu elava liiklusega ristmikku, millest osa on reguleerimata. “Selgitasin tütrele, kuidas peaks jalakäijana liikluses käituma juba siis, kui ta veel lasteaias käis,” märkis ema. Lisades, et on Merethele selgeks teinud bussiga sõitmisegi. Seda juhuks, kui mõnel päeval osutub ilm kehvaks.

Koolitee selgeks tegemine hõlmaski teekonna mitmel korral läbijalutamist ja iga teeületuskoha põhjalikku lahtiselgitamist. “Olen sellega palju tegelnud, et mu enda süda rahul oleks,” nentis Kroon, kes on tütre õpetanud ka tänavasilte jälgima, juhul kui ta  ära eksib. “Kui ma tean, millisel tänaval ta on, on mul lihtsam teda aidata.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles