Lugejakiri: Nööbi külge õmbleme püksid

Copy
Võimalik Pärnu Pika tänava väljanägemine tulevikus. 
Võimalik Pärnu Pika tänava väljanägemine tulevikus. Foto: Pärnu linnavalitsus

Loen ajalehest järjekordset üleskutset linnakodanikele mõeldud ideekorjest. Kuidas ümber korraldada Vaasa parki ja muuta Pikka ja Laia tänavat? Minu mälu järgi oli see Vaasa park kaunis kaua aega pigem võsa kui park. Isegi Vaasa kivi ei paistnud välja. Alles siis, kui tuli Pärnu-Vaasa sõpruse 60 aasta juubel ärkas Vaasa selts.

Milline osa sellest alast on üldse Vaasa park? Kas see peopesasuurune ala, kus igivanad kuused ja lipumastid, mille küljes nüüd lilleamplid? Keskmine osa on lihtsalt haljasala, kus kahe silla jooksu ajal asub staap. Ülejäänu on keskparkla.

Mida seal ümber teha siis saaks? Kas teha Laial tänaval suvekaubandust nagu tühjal Rüütli tänaval? Ja miks seisab kurvalt tühi Vallikäär? Lihtsalt hale vaadata neid kõdunevaid pinke.

Minu mõte on teha enne ära Raba–Laia tänava sild, siis korraldada konkurss, mis sinna ümbrusse sobib, aga mitte nööp enne ja siis püksid.

Linn vajab tarka haljastajat ja arhitekti, mitte kabinetis istuvaid spetsialiste ja nõustajaid. See on minu arvamus linnakodaniku ja aastakümneid linna haljastuses töötanud inimesena.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles