Politsei tabas öötundidel hulga narkojoobe kahtlusega roolikeerajaid

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Politsei.
Politsei. Foto: Arved Breidaks/Lõuna-Eesti Postimees

Ööl vastu laupäeva ja pühapäeva Pärnus sõidukijuhtide kainust kontrollinud Lääne prefektuuri politseinikud ja abipolitseinikud tabasid mitu narkojoobe kahtlusega roolikeerajat ja ühe alkoholi tarvitanud sõidukijuhi.

“42 politseinikku ja kolm abipolitseinikku kontrollisid kahe öö jooksul 1121 sõidukijuhti. Kahjuks tabasime roolist kaheksa narkojoobe kahtlusega ja ühe alkoholijoobes sõidukijuhi,” sõnas Pärnu politseijaoskonna patrulltalituse juhi Henry Murumaa.

Narkojoobe kahtlusega juhtide seisundi tuvastab Murumaa selgituse järgi ekspertiis. Nimetatud isikuid kontrollides leidsid politseinikud nende autode läbivaatamise käigus viiel korral võimalikku narkootilist ainet. Aine saadeti tuvastamiseks samuti ekspertiisi.

Murumaa sõnade kohaselt olid kontrolli tulemused jahmatavad. “Kontrolliti enam kui 1100 juhti, kellest üks oli alkoholijoobes. Sedagi on juba liiga palju. Kui ekspertiis kinnitab, et ka narkojoobe kahtlused olid õiged, siis teeb see mind murelikuks. Seda me aga veel ei tea, sest vastustega läheb aega,” rääkis Murumaa.

Patrulltalituse juht tuletas meelde, et narkootilisi aineid või alkoholi tarvitanud inimestel ei ole lubatud istuda auto rooli. “Joobes sõidukijuht ei taju ümbritsevalt korrektselt ja seab seeläbi ohtu iseenda ja teised liiklejad,” lausus ta.

Murumaa sõnutsi saab igaüks märgates, sekkudes ja kahtlustest hädaabinumbril 112 teada andes aidata kaasa sellele, et rooli ei istuks inimesed, kelle seisund ei luba sõidukit juhtida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles