Jasmiin Üpraus jõudis EMil taas poodiumile

Pärnu Postimees
Copy
Jasmiin Üpraus teenis jetispordi EM-sarjas SKI Ladies GP1 klassis tänavu pronksise autasu.
Jasmiin Üpraus teenis jetispordi EM-sarjas SKI Ladies GP1 klassis tänavu pronksise autasu. Foto: Erakogu

Jasmiin Üpraus tegi Poolas Ełkis jetispordi Euroopa meistrivõistluste etapil võiduka avasõidu, ent luhtumised kahes järgmises võidukihutamises andsid valitsevale meistrile sel korral pronksi.

Üpraus alustas Ski Ladies GP1 klassis sarja Ungari etapil teise kohaga. Poolas võidetud kvalifikatsioon andis parima stardikoha.

Esimese sõidu Üpraus võitis. Teine start nurjus ja sõidust tuli kuues koht. Viimases kolmandas sõidus saavutas ta neljanda koha ja etapi kokkuvõttes tähendas see kolmandat kohta. Etapi võitis Estelle Poret Prantsusmaalt ja teine oli Emma-Nellie Ortendahl Rootsist.

Nii tuli EM-sarja kokkuvõttes tuli Euroopa meistriks Ortendahl, hõbemedali võitis Poret ja pronksi Üpraus.

“Väga tore on tõdeda, et konkurents naiste klassis on muutunud järjest tugevamaks. Võistlusmasinad on aja jooksul võrdsustunud ning järjest suuremat rolli mängivad füüsiline vastupidavus ja julgus, mida meil jagub. Olgugi et meid tabas seekord natuke ebaõnne, andsime endast maksimumi ja võime jääda väga rahule Euroopa meistrivõistluste pronksmedaliga,” võttis Üpraus võistluse kokku.

Veteranide klassis Ski Veteran GP1 tuli Euroopa meistriks Egon Üpraus.

Eri klassides startis kahel etapil kokku 151 sportlast üle 20 riigist. Kui Ungari etapil lämmatas neid 37kraadine kuumus, pidi Poola etapil leppima 16 kraadi ja vihmaga.

Järgmiste startide kohta Jasmiin Üpraus veel ei tea. “See pole veel selge, aga ma ei jõua ära oodata, millal saab taas tippkiirusel mööda vett maailma kiiremate naistega võistelda,” ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles