Tiiu Kivi-Kurm: Munamäe park või rulaväljak? (1)

, pärnakas
Copy
"Ühe rumaluse oleme rauamürakaga juba läbi teinud, inetu vaatega ära harjunud ja nüüd jõudnud arvamisele, et selline ongi Munamäe pargi missioon ja normaalsus," kirjutab Tiiu Kivi-Kurm.
"Ühe rumaluse oleme rauamürakaga juba läbi teinud, inetu vaatega ära harjunud ja nüüd jõudnud arvamisele, et selline ongi Munamäe pargi missioon ja normaalsus," kirjutab Tiiu Kivi-Kurm. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Kirjutama sundis paar eelnenud artiklit rulasõprade rohkest arvust ja nende võimalusest Munamäe pargis trikisporti teha. Kas seda nüüd just spordialaks nimetada saab, aga vähemalt hulljulguse proovikiviks küll. Kuid ärme siinkohal unusta, kuhu on rajatud ajaveetmise atraktsioon.

Seda kohta nimetatakse pargiks, mis on üks Pärnu linna kuuest kaitse alla võetud pargist. Ajaloo kohta on kirjutatud, et pargi rajamist alustati 19. sajandi lõpus endise Mercuriuse bastioni kõrvale Oskar Alexander Brackmanni, Pärnu esimese ja kauaaegse linnapea juhtimisel. Brackmann pani aluse Pärnu kuurordi plaanipärasele arendamisele. Tema eestvõttel rajati Rannapark, muda- ja kümblusravila ning Munamäe ümbruse park. Isegi tänava nimi oli tollal Brackmanni, praegune Ringi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles