Valitsev meister sätib end stardipakule

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Pärnu võrkpalliklubi kaotas Balti liiga veerandfinaali avamatši kodusaalis Jekabpilsi Lušile 0:3.
Pärnu võrkpalliklubi kaotas Balti liiga veerandfinaali avamatši kodusaalis Jekabpilsi Lušile 0:3. Foto: Karoliine Aus

Ehkki eelmine hooaeg möödus Pärnu võrkpalliklubi meeskonnale üle kivide ja kändude, saavad pärnakad minna paari nädala pärast algavale Balti liiga hooajale vastu valitseva Eesti meistrina ja soovivad tänavu võidukarikate jagamisel oma sõna sekka öelda.

Pärnu meeskonna peatreeneri Avo Keele jutu järgi on meistritiitli kaitsja staatus fakt, aga see ei pane tiimile pingeid peale ja hooajale minnakse vastu sama ambitsioonikalt nagu kõigil varasematelgi aastatel.

Osa Pärnu meeskonnast alustas ühiste treeningutega augusti alguses, tiimi Läti sektsioon koos lõunanaabrite rahvusmeeskonna peatreeneri Keelega valmistusid Küprosel EMi valikturniiriks, kus Hispaania, Moldova ja kohaliku meeskonna ees teeniti 26 aasta järel pääse tiitlivõistluste finaalturniirile. Nii saab kogu sats esimest korda kokku alles paar nädalat enne esimest ühisliigas punktidele peetavat lahingut.

Ehkki konkurendid on saanud selleks ajaks ühistreeningutel rohkem mütata, ei tee Keel sellest suurt numbrit, sest koondiste peatreenerina on ta ennegi sarnases seisus olnud.

“Mul üks töö lõpeb ja teine algab,” seletas Keel. “Kui ma Läti koondise juures olin, juhendas treeninguid Toomas Jasmin, kes teeb väga head tööd. Kõigi mängijate vormi ma detailideni ei tea. Kindlasti on heas vormis Läti koondise mehed, kuid teisedki on augustis ja septembris tublilt põhja ladunud ja kui terve meeskond saab kokku, tuleb hakata kokkumängu lihvima.”

Selle pärast, et konkurendid on saanud ühisliiga avavooruks mõne nädala kauem kokku harjutada, Keel ei muretse. “Tuleb esimestes liigamängudes ajama panna ja asjad liikuma saada,” lausus ta.

Pärnu tiimi treeneritestaap ja taustajõud on tuttavad eelmisest aastast. Niisamuti mängijad, kelle seas annavad tooni leegionärid Lätist: pärast hooaega Prantsusmaal on tagasi temporündaja Toms Švans ja Itaaliast naasis Atvars Ozolinš. Lõunanaabritest jätkab suvepealinna satsis veel diagonaalründaja Kristaps Platačs. Sõjaväeteenistuse tõttu jääb episoodiliseks Silver Maari ja Mattias Rahuoja panus.

“Võtsime kevadel klubis vastu otsuse, et ei palka sel hooajal eksootilisi mängijaid ega mängijaid kaugelt Euroopast ja kolmandatest riikidest,” seletas meeskonna mänedžer Reio Tilk klubi uue hooaja värbamispoliitikat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles