Anu Jürisson: Teatris tasub ikka käia

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Endla teater ei lase saali külastajaid, kui termomeeter näitab nende kehatemperatuuriks üle 37,8 kraadi.
Endla teater ei lase saali külastajaid, kui termomeeter näitab nende kehatemperatuuriks üle 37,8 kraadi. Foto: Urmas Luik

Käisin eile Endla teatris uue lavastuse “Jõgi” esietendusel. Täna mõtlesin läbi astuda Pärnu linnagaleriist Kaarel Kütase kureeritud näituse “Perforeeritud Pärnumaa” avamiselt. Homse õhtu kavatsen veeta kontserdimajas, kus Pärnu linna­orkester avab oma talvise hooaja.

Teatripubliku seas äsja ilmnenud esimene koroonajuhtum mind, kes ma riskirühma ei kuulu, neist sündmustest eemale ei peleta. Ent nagu paljudele on mullegi saanud juba harjumuseks igal pool esimese ja viimase asjana otsida pilguga desovahendi pudelit, mis enamasti leidub igas asutuses. Kui ei, tekitab see pettumustunde. Sealjuures ei kõlgu ma samu üritusi külastavail inimestel kaelas, ei ulata tervituseks kätt ega aevasta kellelegi näkku.

Kui nii teevad kõik, püsivad riskid madalal ja ­kino, kontserdimaja, linnagalerii, raamatukogu ja teater saavad kultuurielu elavana hoida ka siis, kui pärast ürituste poolest ülitihedaks kujunenud juulit ja augustit on puhkajad ja suve­külalised linnast läinud ning nende asutuste eksistents sõltub suuresti vaid kohalike kultuurihuvist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles