Purjetajad teenisid kodusel regatil kuus pjedestaalikohta

Joel Kukk
Copy
Optimisti taltsutav Andrias Sepp nautis kodusel regatil võidurõõmu.
Optimisti taltsutav Andrias Sepp nautis kodusel regatil võidurõõmu. Foto: Riina Ramst

Svertpaadipurjetajate Eesti meistrivõistluste etapil Pärnu sügisregatil seilas kolmes paadiklassis kokku 167 sportlast. Ilmataat oli seekord noorte sportlaste vastu üsna karm: kui reedel kannatas veel merel purjetada, siis laupäeval ja pühapäeval otsustasid korraldajad tuua võistluse liiga tugeva tuule tõttu jõele.

Pärnu jahtklubi purjespordikooli noortele kipperitele oli edukaim kuni 15aastaste Optimisti klass, kus Andrias Sepp saavutas kuue sõidu kokkuvõttes ülekaaluka esikoha. Teiseks tuli Mia Maria Lipsmäe Tallinnast ja kolmanda koha sai saarlane Rico Robert Alliksoon. Esikolmikule järgnesid pealinna poiss Raul Ottesson ja võitja klubikaaslased Angus Aarna Ant ja Martin Rahnel, kes   klassis U12 tuli esimeseks.

Emma Mia Kaarele kuulus vanemate piigade seas neljas koht, Laura Marii Taggu oli seitsmes ja Dagne Aasmaa 15. Nooremate tüdrukute konkurentsis seilasid meie piigad Liise-Kärt Liiber ja Sharon Peetrimäe vastavalt teise ja kolmanda auhinna vääriliselt ning Leene Väliste oli neljas.

Daniel Johan Andres Õunap sai U12s seitsmenda tulemuse, Aron Poolma oli 13. ja Karl Oskar Vare lõpetas regati üldarvestuses 52. kohal.

Lisbeth Taggu võitis Zoom8- klassis õrnema soo esikoha.
Lisbeth Taggu võitis Zoom8- klassis õrnema soo esikoha. Foto: Riina Ramst

Klassis Zoom8 nautis Pärnus võidurõõmu pealinna purjetaja Henry-Mark Andresson. Üldarvestuses teiseks tulnud pärnulanna Lisbeth Taggu pärjati õrnema soo võitjaks ja kolmanda auhinna pälvis Martin Lipp. Taggu tiimikaaslane Kevin Aus lõpetas võistupurjetamise 36 konkurendi seal 25. kohal.

Laser 4,7 paatide võistlusel kuulus kaksikvõit Rein Ottosoni purjespordikooli kasvandikele: esikohale tuli Henry Rauniste, teine oli Georg Ristal ja kolmanda pjedestaaliastme hõivas pärnakas Pert Salundi. Regatti kahe sõiduvõiduga alustanud Karel Ratnik pidi kuue sõidu kokkuvõttes leppima neljanda kohaga.

Neidude arvestuses said selles paadiklassis esimest hooaega võistlevad pärnulannad Angeliina Maria Isabel Õunap ja Liise Väliste vastavalt üheksanda ja 12. koha.

Ühepaatide Eesti meistrid selguvad septembri viimasel nädalavahetusel Saaremaa merispordi seltsi regatil.

11aastane Martin Rahnel purjetas nooremate poiste konkurentsis esimese auhinna vääriliselt.
11aastane Martin Rahnel purjetas nooremate poiste konkurentsis esimese auhinna vääriliselt. Foto: Riina Ramst
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles