Enduurohooaja viimane vaatus lavastati Võrtsjärve ääres

Joel Kukk
Copy
Paikuse motomees Endrik Raal võitis hobisõitjate Eesti karika.
Paikuse motomees Endrik Raal võitis hobisõitjate Eesti karika. Foto: Margus Almers

Enduuro Eesti meistri- ja karikavõistluste avalöök anti tänavu Lätis Madonas, seejärel kihutasid motomehed Kuressaares, Paikusel, Tori-Jõesuus ja läinud nädalavahetusel selgusid hooaja parimad Võrtsjärve ääres Puhja ümbruses. Viiel etapil võistles tosinas masinaklassis kokku 164 sportlast Eestist, Soomest, Lätist ja Leedust.

Finaaletapil oli üldarvestuses kiireim Elary Talu Sõmerpalu klubist, järgnesid põhjanaabrid Samuli Puhakainen ja Eetu Puhakainen. Pärnumaalastele oli edukaim hobisõitjate klass 4T, kus etapi võitis Toomas Palmissaar Pärnu motoklubist ja madalamad pjedestaaliastmed hõivasid Endrik Raal ja Jarmo Lehiste Paikuse klubist. Hooaja kokkuvõttes teenis Eesti karika Raal, teiseks tuli Palmissaar ja kolmas oli Lehiste.

Seenioride konkurentsis oli juba enne viimast etappi endale karikavõidu kindlustanud Paikuse klubi eestvedaja Toivo Nikopensius viimasel võidusõidul soomlase Niko Pahlbergi järel ja tartlase Margus Tiismanni ees teine. Karikasarjas saavutas teise koha Pahlberg ja kolmandaks tuli Valdek Haugas Kiviõlist.

Juunioride klassis võitis Võrtsjärve enduuro Pärnu motoklubi kasvandik Tiitus Enjala, kes meistrisarja kokkuvõttes pälvis pronksmedali. Kullale tuli tartlane Jürto Brauer ja hõbemedal riputati soomlase Kristian Aatsinki kaela.

Algajate 4T klassis nautis hooaja finaaletapil võidurõõmu Hendrik Allsalu Paikuse motoklubist, järgnesid Esko Koger Tartust ja Meelis Järv Karksi-Nuiast.

Kestuskrossi Eesti meistri- ja karikavõistluste sarja esimene etapp sõidetakse 10. oktoobril Reiu liivakarjääri rajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles