Rannahooajaks elavnenud autoturg kukkus tagasi kevadise kriisiaja tasemele

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Automüügisalongide müüginumbrid langesid augustis kevadise koroonakriisi tasemele ja vaikelu tõotab kesta aasta lõpuni.
Automüügisalongide müüginumbrid langesid augustis kevadise koroonakriisi tasemele ja vaikelu tõotab kesta aasta lõpuni. Foto: Mailiis Ollino

Uute sõiduautode turg, mis eelmistel kuudel pandeemiajärgsest madalseisust veidi kosus, tegi augustis taas läbi languse: võrreldes juuliga müüdi Pärnus uusi sõiduriistu pea poole vähem, vähikäiku tegi ka kasutatud autode müük.

Pärnus müüdi eelmisel kuul 77 uut autot, sõiduautosid läks kaubaks 62 ja tarbesõidukeid 15. Kaheksa kuuga on Pärnus ostetud 776 uut autot.

Augustis osteti 16 Škodat, 12 Volkswagenit, kümme Toyotat, seitse Peugeot’d ja viis Citroëni.

Enimmüüdud mudel oli Škoda Octavia, Volkswageni T-Crossi ja Citroën Berlingo ees.

Juulis müüsid Pärnu autosalongid 147 uut autot. Mullu augustis vuras Pärnu autoesindustest välja 154 uhiuut sõiduriista.

Kaheksa kuuga on Pärnus soetatud 776 uut sõidukit, mida on 948 võrra vähem kui samal ajal aasta tagasi.

Kasutatud autode müügistatistika järgi, milles kajastuvad 11 ettevõtte andmed, läks eelmisel kuul kaubaks 88 sõiduautot ja seitse tarbesõidukit. Kaheksa kuuga on autosalongid müünud 711 kasutatud autot, mida on 506 võrra vähem kui aasta tagasi.

Pärnumaa automüügistatistika koostaja Danel Karpenderi jutu järgi oli uut langust pärast suvekuudel toimunud müügi kasvu oodata ja augusti müüginumbrid olid pigem ootuspärased.

Karpenderi ütlust mööda ei saa eelmise kuu müüginumbrite kukkumist languseks pidada. “Tegelikult ei olnudki see langus, vaid vahepeal oli tõus, mil edasilükatud tehingud said lühikese aja jooksul vormistatud,” seletas Karpender, kelle hinnangul tuttuute autode müük jääb Pärnus tagasihoidlikuks septembris-oktoobriski.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles