Heitlik vihmarohke ilm heidutab põllupidajaid

Silvia Paluoja
Copy
Eilegi oli põllupidajaid praegusel ajal nörritav vihmane ilm.
Eilegi oli põllupidajaid praegusel ajal nörritav vihmane ilm. Foto: Urmas Luik

Heitlik ilm heidutab teravilja- ja karjakasvatajaid ja põllumehe muremuhk tõuseb seda kõrgemale, mida rohkem kutselised ilmaennustajad madalrõhkkonnast räägivad. Põgus ülevaade kinnitab, et Pärnumaal on ilmastikusõltlastel kolmas niidegi tegemata, suvivilja koristamisega ühele poole saada takistab vihm, talivilja külvi aga liigniiske põld, mis raskeid masinaid ei kanna.

Maaeluministeeriumi kodulehel kirjutatakse läinud aasta ülevaates, et “2019. aastal oligi üheks oluliseks saake kujundavaks teguriks sademete hulk”, selle järelduse võib kanda julgelt üle tänavusse.

Pärnu poole sõitjale jäävad Selja kandis silma mehekõrguse maisi põllud. Paraku on lõunamaise söödakultuuri tõlvikutes terad alles pehmed ja piimaandjatele vitamiini hankimiseks on vara maisikombaini põllule saata. Kuniks tõlvikud piimküpsusest vähemalt vahaküpseks saavad, jääb osaühingute Selja ja Piistaoja Katsetalu taimekasvatusjuhil Katrin Tiimannil loota, et sünoptikud ei ähvarda põllumehi öökülmaohuga veel niipea, kuigi 22. septembrist astub kalendrisügis jõusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles