Suu- ja lõõtspillifestival Pärnu Harmonica jääb ikkagi ära

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Festival on toonud Pärnusse nii välis- kui kodumaiseid vir­tuoose. Pildil mängib diatoonilist suupilli Alar Kriisa (vasakul).
Festival on toonud Pärnusse nii välis- kui kodumaiseid vir­tuoose. Pildil mängib diatoonilist suupilli Alar Kriisa (vasakul). Foto: Ants Liigus

Tuginedes koroonaviirusega nakatunute suhtarvule, kehtib Eestis sellest nädalast kahe nädala pikkune liikumisvabaduse piirang 29st Euroopa riigist, sealhulgas Hollandist, Prantsusmaalt, Saksamaalt ja Ungarist tulijatele. Neist riikidest ­pidid saabuma 16.–18. oktoobril toimuma pidanud Pärnu Harmonica festivali peaesinejad.

“Säärases olukorras teatan kurbusega, et Pärnu Harmonica festival jääb tänavu ära,” avaldas muusikasündmuse peakorraldaja Elmar Trink. “Rahvusvaheline muusikasündmus, mis on igal aastal toonud Pärnusse suupillimängijaid kümnetest riikidest, ei saa toimuda olukorras, kus liikumisvabadus on piiratud. Samuti ei tohi festival soodustada viiruse levikut osalejate ja publiku hulgas. Loodame väga, et aastavahetuseks on leitud efektiivne vaktsiin ja saame taas Pärnus kokku juunis 2021. aastal.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles