Spetsialist: stressirohke töökeskkond suurendab eksimisriski

, Tartu ülikooli patsiendiohutuse uurimiskeskuse eestvedaja, sisehaiguste vanemteadur
Copy
Patsientide ohutuse ja abi kättesaadavuse huvides tuleb investeerida tervishoiutöötajate ohutussegi, kus on oluline nii füüsiline töökeskkond kui isikukaitsevahendid aga ka psühholoogiline keskkond ja normaalne töökoormus, kirjutab Tartu ülikooli patsiendiohutuse uurimiskeskuse eestvedaja, sisehaiguste vanemteadur Kaja Põlluste. 
Patsientide ohutuse ja abi kättesaadavuse huvides tuleb investeerida tervishoiutöötajate ohutussegi, kus on oluline nii füüsiline töökeskkond kui isikukaitsevahendid aga ka psühholoogiline keskkond ja normaalne töökoormus, kirjutab Tartu ülikooli patsiendiohutuse uurimiskeskuse eestvedaja, sisehaiguste vanemteadur Kaja Põlluste. Foto: Margus Ansu

Võrreldes paljude teiste riikidega on Eesti tervishoiusüsteem pandeemiaga suhteliselt hästi hakkama saanud. Praegu me aga ei tea veel, mis on selle hind tervishoiutöötajate vaimsele ja füüsilisele tervisele ning patsiendiohutusele.

Maailma terviseorganisatsiooni andmetel on iga kümnes koroonaviirusega nakatunu tervishoiutöötaja. Seega on maailmas kokku umbes 1,4 miljonit uue koroonaviirusega nakatunud tervishoiutöötajat ja see on põhjustanud aegade suurima kriisi patsiendiohutuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles