Vändralased pälvisid Eliitkomando mõõduvõtul teise koha

Pärnu Postimees
Copy
Eliitkomando selgitamisel tuli meeskondadel lahendada viis päästjatele igapäevast ülesannet.
Eliitkomando selgitamisel tuli meeskondadel lahendada viis päästjatele igapäevast ülesannet. Foto: Marianne Loorents

Väike-Maarja päästekooli õppeväljakul, kus 11 komandot üle Eesti heitles iga-aastasel päästjate kutsemeisterlikkuse võistlusel Eliitkomando tiitlile, pälvis teise koha Vändra päästekomando tiim, kuhu kuulusid Rein Kontus, Oliver Turi, Mikk Tuisk, Kristofer Kaasiku, Elvis Lind ja Mihkel Jürgen.

Vaatemängulisel võistlusel tuli meeskondadel lahendada viis päästjatele igapäevast ülesannet: kiiresti ja edukalt pidi hakkama saama hoonetulekahju kustutamisega, inimese päästmisega veest, liiklusõnnetuse lahendamise, ennetustöö ja nööripäästeülesandega.

Nii tuligi tuua põlevast eluhoonest välja inimene, hinnata veekogu ohte ja päästa tiigist kaks uppumisohtu sattunut, tuua liiklusavariisse sattunud sõiduautodest välja kaks isikut ning aidata ehitusjärgus maja keldrist välja sinna kukkunud ehitaja.

Päästeameti valmisoleku talituse juhataja ja võistluste peakohtuniku Leho Lemsalu sõnutsi on päästjad kohustatud oma tööd tegema ilmast, kellaajast ja tingimustest sõltumata.

Tänavu Eliitkomando võistlusel teenis 11 tiimi seas teise koha Vändra komando.
Tänavu Eliitkomando võistlusel teenis 11 tiimi seas teise koha Vändra komando. Foto: Päästeamet

“Sündmusi lahendatakse nii maapinnal, kõrgustes ja sügavustes kui ka veekogudel. Selleks kasutatakse eri päästevarustust, mis pidevalt uueneb ja seega eeldab päästjatelt üha paremaid tehnilisi teadmisi ja oskusi, ka tugevat vaimset ja füüsilist tervist, veenmisoskust ja teatud isikuomadusi. Eliitkomando võistlus näitab ilmekalt seda, kui mitmekesised päästetööd olla võivad ja kui kriitilise tähtsusega on päästesündmuse lahendamisel kiirus, professionaalsus ja täpsus, sest sellest võib sõltuda kellegi elu,” märkis Lemsalu.

Kõik meeskonnad tulid ülesannete lahendamisega hästi toime ja esikohtade jagamisel puhul sai määravaks just kiirus.

Võistluse võitis Kehra komando. Kolmanda koha vääriline oli vändralaste järel Rakvere komando.

Mullu võistles tiitli nimel üheksa komandot ja võidu viis koju Nõmme päästekomando.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles