Ülimadal mäng

, maastikukujundaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Maalihe Pärnu jõe, Reiu ja Sauga jõe kõrgetel kallastel, samuti mere ääres ei ole ometi midagi erakordset ega katastroofilist. Igale vähemalt semestri geoloogiat ja hüdrogeoloogiat õppinud, vähegi lahtise peaga üliõpilasele on täiesti arusaadav, et nii need asjad käivadki. Kuidas seda vältida, on teine teema ja seda õpetatakse vähemalt kolmes Eesti kõrgkoolis.

Mõrvarkaevud Eestis on väga kurb teema. Aga ilmselt on vaja sedagi puudutada, sest vaatamata ülisagedastele mõrvadele, kus süüdlast nagu polegi, ei ole kõige vähematki muutunud, kui mitte tõsiselt võtta kohaliku omavalitsuse tegelaste hoiatusi, et igale poole ei tohi jalutama minna.

Loomulikult ei saa politseinikku iga kaaneta kaevu valvama panna, sadu kordi odavam on kinnitada kaas nii, et kes tahes õllejanus pätt ei saa seda minema tassida. Absurdne oleks samuti, kui vanametallifirma peaks iga kaevukaane toojalt nõudma notari kinnitatud tõendit, et see konkreetsele toojale kuulub.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles