Kellukese lasteaed korraldas pidupäeva hingele

, Kellukese lasteaia vanemõpetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pidu Kellukese lasteaias.
Pidu Kellukese lasteaias. Foto: Erakogu

Pärnu lasteaed Kelluke on Pärnu linna ainuke venekeelse õppega lasteaed. Pedagoogid õpetavad lastele vene kultuuri ja traditsioone, et nad ei unustaks oma juuri. Selle kõrvalt tutvustatakse lastele eesti kultuuri, tähtpäevi ning traditsioone.
 

Kahe kultuuri lõimumine on üks lasteaia õppeaasta põhieesmärkidest. Juba mitmendat aastat on lasteaias edukalt käimas integratsioonialane töö. Lapsevanemad saavad osaleda suurepärastel lasteüritustel, kus on võimalus kuulda laule nii vene kui eesti keeles, näha vene ja eesti rahvatantse. Traditsiooniks on saanud töö eesti ja vene muinasjuttudega, kus on kasutatud kahe kultuuri lõimumise teemat.

Teist aastat järjest organiseerime lasteaias nii lastevanematele kui lastele vene  õigeusu jõulude ajal heategevusliku kontserdi. Jõulupüha  on vaikselt langev lumi, küünalde ja kuuse lõhn, kellukese helin, jõuluteemalised viisid. Jõulupühade ajal täitub maailm õnne ja valgusega, see teeb meid paremaks ja puhtamaks. Sellel imelisel pühal tahtsime kinkida oma lastevanematele rõõmu ja näidata kohalike tantsukollektiivide, huviklubide ja muusikakoolide andekaid lapsi, et tutvustada lapsevanematele võimalusi laste arenguks meie linnas. Suurem osa kontserdist osavõtjatest on meie lasteaia lõpetajad.

Kontsert toimus 6. jaanuaril meie lasteaia saalis. Kahjuks meie saal ei ole piisavalt suur, et mahutada kõiki soovijaid.

Piduliku kontserdi avas eesti keele õpetaja Maarit Kiviselg. Tema esitluses kõlas eesti keeles jõuluteemaline laul „Väike küünal, sära”. Selle järel esines tantsukollektiiv Kelluke kahe line-tantsu numbriga . Mõlemad esinemised võeti vastu vaimustusega, ennekõike laste poolt, kes nägid oma õpetajaid uues valguses.

Kaks iluvõimlejat, Kristina Mere ja Anastasia Bedrataja iluvõimlemisklubist Rüht  näitasid ilusat etteastet „Muinasjutt”. Muusikakooli klaveriõpetaja Ljudmila Kaevu ning kaks kolmanda klassi õpilast, Julia Toomsalu ja Alisa Logvinenko, esitlesid eesti helilooja Riine Pajusaare palasid.

Kõige nooremad osavõtjad kontserdil olid võistlustantsupaar Rodion Mudarissov ja Carita Talvaru klubist Revalia. Vaatamata oma noorele eale, on nad edukalt osalenud võistlustel. Nad on juba saavutanud viis esikohta, kaks teist ja kolm kolmandat kohta  ning kolmanda koha karikaturniiril „Eesti karikas 2011“. Nemad esinesid kontserdil standart- ja ladina-ameerika tantsudega.

Kõige säravamad etteasted olid Vene gümnaasiumi tantsuansamblilt Koletško ja Pärnu linnas hästi tuntud tantsukollektiivilt Pärlike.  Kollektiive juhendab Jelena Vaganova, kes on üles kasvatanud rohkem kui ühe põlvkonna tantsijaid. 2011 aastal rahvusvahelisel konkursil „Sinilind”, mis toimus Tallinnas, olid nad teise ja kolmanda taseme laureaadid. Esinejate vene rahvuskostüümid olid väga värvikad ja eripärased.

Lastevanemad tänasid meid suurepärase kontserdi eest ja tegid ettepaneku korraldada selliseid kontserte mitte kord aastas, vaid tihedamini. Paljud lapsevanemad nägid, kus ja kuidas  on võimalik toetada oma laste loomingulist arengut.


Pidulikul kontserdil oli külaliseks Pärnu alushariduse peaspetsialist Marga Napp. Kontserdilt sai ta meeldiva elamuse, ta tänas meid hästi korraldatud ürituse eest.

Meie omalt poolt tahaksime  kogu lasteaia kollektiivi poolt avaldada tänusõnad kõigile, kes võtsid kontserdist osa. Tänusõnad ka lapsevanematele, kes olid sel õhtul meiega. Peatse kohtumisteni!
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles