Pidulikult avatud Suaru sadam aitab Eesti mereriikide kaardile

Kadrin Karner
, Pärnu Postimehe peatoimetaja asetäitja
Copy
Eesti-Läti piiriülese koostööprogrammi Interreg toetusega süvendati sadamat, ehitati kaldakindlustus, paigaldati piirded ja ujuvkaid
Eesti-Läti piiriülese koostööprogrammi Interreg toetusega süvendati sadamat, ehitati kaldakindlustus, paigaldati piirded ja ujuvkaid Foto: Kadrin Karner

Täna hommikul ootasid Suaru sadamas poolkaare moodustanud laulvad Kihnu naised, vallavanem Ingvar Saare ja vallavolikogu esimees Paal Põlluste. Piduliku vastuvõtu põhjus peitus uuenenud Suaru sadama ametlikus avamises ühes Eesti Vabariigi presidendi Kersti Kaljulaidiga.

"Eesti on tagasi tulemas mereriikide kaardile. Järk-järgult ja vähehaaval, just selliste sadamate kaudu nagu ka see siin," ütles president Kaljulaid sadamat avades ja lisas, et iga selline väike sadam toob juurde uusi kohti, kuhu nii meie kui külalised saavad oma meresõidukiga tulla. "Meist saab jälle suure mere rahvas, mitte see, kes tohib ainult oma saare ümber natuke kala püüda."

Kihnu vallavanem lausus sadama avamisel, et kihnlastel võib tekkida küsimus, miks seda sadamat praegu avatakse, kui siin on suvi läbi paadid käinud. "Eks kõik mäleta kevadet, kui sellised suuremad avamisüritused edasi lükkusid," sõnas Saare ja lisas, et sadamaala on arendatud 15 aastat järjepanu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles