Ülevaade ⟩ Pääses folkloori: ekrelase kunstiloeng asus elama uut elu Vanamehe multikas, meemides ja libauudistes (16)

Johanna Roos
, Ajakirjanik
Copy
Ekrelane Heldur Paulson Pärnu linnavolikogu istungil. 
Ekrelane Heldur Paulson Pärnu linnavolikogu istungil. Foto: Mailiis Ollino

Kus on Martha, kes on Martha ja miks on selle pildi nimi “Martha”? Sellise küsimuse esitas möödunud nädalal Pärnu linnavolikogu istungil Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) liige Heldur Paulson, taunides ja alavääristades nüüdiskunstiteoseid. Linnavolinik tõi teise seas esile Piet Mondriani, Theo van Doesburgi, Jiro Yoshihara, David Austeni, Ad Reinhardti töid. Poliitiku sõnavõtt tekitas meedias tormi: järjest hakkasid ilmuma naljapildid, videod ja humoreskid, puhkesid veebipõhised arutelud. 

Ekrelase ettekanne hakkas meedias kulutulena levima, kasvades kui lumepall uute teravate ütlemiste, naljade ja kommentaaridega. Avaliku elu tegelased, suunamudijad ja muud sõnavõtust häiritud inimesed hakkasid postitama nii Paulsoni ettekannet naeruvääristavaid kui nüüdiskunsti humoorikalt selgitavaid pilte-videoid.

“Üllatav ei ole mitte see, et mõni kunstnik pole oma loodule nime pannud, vaid see, et EKRE liige Heldur Paulson on üldse nime saanud!” avaldas näitleja-koomik Peeter Oja oma Facebooki lehel. 

Kommentaarid (16)
Copy
Tagasi üles