Kolumn: Sarnane olukord, erinev käitumine

Siim Saavik
, reporter
Copy
Kui paljud kandsid hiljuti maski või kummikindaid avalikes ja rahvarohketes kohtades päeval, kui Eestis tuvastati üle 50 uue koroonaviirusega nakatun, küsib ajakirjanik Siim Saavik. 
Kui paljud kandsid hiljuti maski või kummikindaid avalikes ja rahvarohketes kohtades päeval, kui Eestis tuvastati üle 50 uue koroonaviirusega nakatun, küsib ajakirjanik Siim Saavik. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Viimastel päevadel on registreeritud Eestis nii palju koroonasse nakatunuid, et see meenutab juba märtsi, kui riigis kehtis eriolukord ning peale toidupoodide ja apteekide polnudki suurt midagi lahti. Inimesed kandsid igal võimalusel maske ja ­desinfitseerisid käsi nii tihti, et nahk hakkas ­pragunema. Kuigi praegune olukord ei erine ­eriti seisakuajast, siis inimeste käitumine küll. Samuti riigi piirangupoliitika.

Kui paljud kandsid hiljuti maski või kummikindaid avalikes ja rahvarohketes kohtades päeval, kui Eestis tuvastati üle 50 uue koroonaviirusega nakatunu? Kindlasti oli maskikandjaid tunduvalt ­vähem kui pool aastat tagasi. Seda saab järeldada kas või pildist, mis avaneb kaubanduskeskuses: võid kõndida läbi suure poe, nägemata ainsatki maskikandjat.

Samamoodi käivad inimesed kinos, teatris ja teistes meelelahutusasutustes, kus 2+2-reeglile ei pöörata enam tähelepanu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles