Harrastusarheoloogid otsivad madisepäeva lahingupaika (3)

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Pärnu fotograaf Jüri Vlassov oma uue detektoriga Minelab X-terra ja ­Aivar Raudkepp, kes on kunagi sama detektorit ­kasutanud, jagab Jürile ­soovitusi.
Pärnu fotograaf Jüri Vlassov oma uue detektoriga Minelab X-terra ja ­Aivar Raudkepp, kes on kunagi sama detektorit ­kasutanud, jagab Jürile ­soovitusi. Foto: Toomas Pranstibel/Ajakiri Detektoristi Leiud

Kolmandat aastat järjest on Eesti harrastusarheoloogid metallidetektoritega käinud Viljandimaal otsimas täpset muinasaegset lagendikku, kus peeti eestlastele otsustav madisepäeva lahing meie kalendri järgi 21. septembril 1217.

Otsijate hulka on alati kuulunud Pärnumaa harrastusarheoloogidki. Üks neist, kes kõigil kolmel korral madisepäeva lahingutandrit oma metalliotsijaga leida püüdnud, on Pärnu linnaorkestri klarnetimängija ja muusikakooli puhkpilliõpetaja Aivo Luhaoja.

“Otsingud on toimunud põhiliselt Põhja-Sakala alal, kus arvatavasti see lahing toimus,” rääkis Luhaoja. “Ala, kus otsinguid korraldame, on väga suur. Sel korral oli uurimise all umbes 60 hek­tari suurune maatükk.”

Madisepäeva lahingupaika ei leitud selgi aastal.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles