Valgusfestival ÖÖvalgel: Kas Pärnu eeslinn on Audru või New York?

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Üleeile õhtul algasid linna eri paigus valgusetenduste proovid. ­Vanalinna põhikooli õuel valmistus Kerli festivali kõige ­pikemaks ette­asteks “Shadow Works”.
Üleeile õhtul algasid linna eri paigus valgusetenduste proovid. ­Vanalinna põhikooli õuel valmistus Kerli festivali kõige ­pikemaks ette­asteks “Shadow Works”. Foto: Eiliki Pukk

Me otsime tänapäeval erilisi elamusi ja selleks on inimesed nõus sadu kilomeetreid sõitma. Õhtu pimenedes täna Pärnus algav valgusfestival ÖÖvalgel on just selline eksklusiivne kohtumine.

Festival sisustab Läänemere-äärse kuurortlinna sügist teist korda ja seekord juba hoopis suuremalt, tuues linna põnevate hoonete fassaadil ja hoovis või ka majas sees rahva ette viis valgusetendust ja kaks installatsiooni. “Oleme väga suure ampsu hammustanud,” tõdes korraldusmeeskonna liige Kaili Viidas.

“Tegutseme võib-olla kergelt omaenda võimete piiril, aga võib-olla ei tegutse ka, võib-olla me just ületame mingisuguse joone praegu,” avaldas ta. “Kas Pärnu eeslinn on Audru ja Paikuse, ainult­ see, mis on meil endal 50 kilomeetri raadiuses? Või võib meie eeslinn olla ka Tallinn, Tartu, Riia või Helsingi? London või New York? Kuidas me mõtleme iseendast, mis on Pärnu eeslinn? See on see, kuidas üldse vaadata seda festivali.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles