Mark Soosaar: Meid välja tõstnud Novira rikub jämedalt seadust (12)

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Pärnu uue kunsti muuseumi eestvedaja Mark Soosaar täna hommikul Esplanaadi 10 uksest sisse ei pääsenud.
Pärnu uue kunsti muuseumi eestvedaja Mark Soosaar täna hommikul Esplanaadi 10 uksest sisse ei pääsenud. Foto: Raido Keskküla

Mark Soosaar sõitis eile õhtul parajasti tagasi Muhumaalt ja tema tütar Mariegi polnud Pärnus, kui nad Esplanaadi 10s juhtunust kuulsid. “Minu arvates ei tohi kultuuriga niimoodi mängida. Meie inimesed on täna öösel magamata olnud ja endast väljas, sest see on uskumatu, mida Eestis tehakse,” avaldas uue kunsti muuseumi juht. 

Novira Capital rikub tema arvates jämedalt seadust ja on alustanud sõda Pärnu kultuuriorganisatsioonide vastu.

“Jana, kes meil õhtul poole seitsme ajal tööl oli, lihtsalt visati majast välja. Öeldi: annate kõik maja võtmed siia, võtke oma isiklikud asjad ja minge uksest välja. Nad üldse ei tutvustanud, kes nad on. Sellest oli meie töötaja väga jahmunud. Ta siiamaani ei tea, kes need täpselt olid. Ta ei jõudnud rohkem midagi teha, kui luges raha ära ja pani kassa kinni, seal olnud rahasumma kirjutati üles ning ruumid pitseeriti, välisukse lukk vahetati ära, sees vahetati ka osa lukke ära ja meid enam rohkem siia sisse ei lasta,” kirjeldas Soosaar olukorda.

Kommentaarid (12)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles