Noored motomehed kihutasid Itaalias

Joel Kukk
Copy
Mullu 125 ccm masinaklassi EMil neljanda koha saanud Jörgen Matthias Talviku on tänavu EMX 250 klassis Vana Maailma tšempionaadi edetabelis seitsmes.
Mullu 125 ccm masinaklassi EMil neljanda koha saanud Jörgen Matthias Talviku on tänavu EMX 250 klassis Vana Maailma tšempionaadi edetabelis seitsmes. Foto: Rauno Kais

Motokrossi EMX 250 klassi Euroopa meistrivõistluste karussellil tiirlevad Eesti noormehed pidid Itaalias Mantova rajal leppima kuuenda ja kaheksanda kohaga.

Pärnu motoklubi kasvandik Jörgen-Matthias Talviku sõitis kvalifikatsiooni oma grupis välja viienda ringiaja ja Meico Vettik Paidest oli kuues.

Avasõidus liidrirolli haaranud Vettik kukkus neljandal ringil ja tal tuli finišis leppida neljanda kohaga, Talvik saavutas kaheksanda tulemuse.

Teises sõidus ebaõnnestus mõlema eestlase start, Talviku oli avaringi järel tipp-15 piiril ja Vettik veel kümme kohta tagapool. Vettik suutis lõpuks Talviku kinni püüda ja üheksandana lõpujoonele jõuda. Talviku sai kirja 11. koha punktid.

Kahe sõidu kokkuvõttes teenis Vettik kuuenda koha ja Talviku oli kaheksas. Itaalia krossi võitis EM-sarja liider Thibault Benistant Prantsusmaalt hollandlase Kay de Wolfi ja taanlase Tim Edbergi ees.

EMi edetabelis asub Vettik kuuendal ja Talviku seitsmendal kohal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles