Rahvastikuminister: Kui maal on elu, siis Eesti kestab

Riina Solman
, Rahvastikuminister
Copy
Pakkudes inimestele paremaid tingimusi maal elada, pakume ju kaudselt võimalust viia ellu unistus suuremast perest, kirjutab rahvastikuminister Riina Solman. 
Pakkudes inimestele paremaid tingimusi maal elada, pakume ju kaudselt võimalust viia ellu unistus suuremast perest, kirjutab rahvastikuminister Riina Solman. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Et Eesti saaks kesta ja areneda, peab kestma ja arenema elu maal. Hiljuti peeti traditsioonilist maal elamise päeva, mil paljud omavalitsused pak­kusid inimestele taas võimalust saada infot maale kolimisest ja maaelust ­üldisemalt.

​Rahvastikuministrina on minu peamine eesmärk see, et Eestis elaks ja kasvaks rohkem lapsi, kes räägivad eesti keelt ja kannavad edasi meie kultuuri. Maaelu areng on selles kontekstis äärmiselt oluline, sest statistika näitab, et väljaspool suuri linnu on peredes rohkem lapsi.

“Kala otsib, kus sügavam, inimene, kus parem,” ütleb vanarahvas. Ilmselt maal on parem lapsi kasvatada, kui neid seal rohkem sünnib ja kasvab. Aga miks see nii on?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles