Pärnu pühendab homse muusikapäeva Arvo Pärdile

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Helilooja Arvo Pärt sai tänavu 85aastaseks.
Helilooja Arvo Pärt sai tänavu 85aastaseks. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Juba kaheksandat korda toob rahvusvaheline muusikapäev 1. oktoobril tasuta kontsertidega publikuni elava muusika pea kõikjal Eestis, olles seekord pühendatud Eesti tuntud heliloojate juubelile või sünniaastapäevale.

Nii seavad kontserdid Pärnumaal rambivalgusesse Arvo Pärdi ja Läänemaal Olav Ehala, Saaremaal võlub publikut Eino Tambergi looming, Urmas Sisaski teoseid esitatakse Raplamaal ja Veljo Tormise muusikat Ida-Virumaal.

Pärnus sisustavad muusikapäeva Nooruse majas Tallinnas raadiomajas koos käiva raadio laste laulustuudio mudi­laskoor, laste- ja tütar­lastekoor, mille dirigendid on Kadri Hunt ja Kaie Tanner.

Kontsertidel käima innustamise kõrval kutsub Eesti muusikanõukogu kõiki üles pühendama homme aega muusikale, tähistamise väljund jääb igaühe enda otsustada.

“Anna kontsert, võta kätte instrument, vestle muusikast, uudista võõrast muusikastiili või vastupidi, pane mängima oma armastatuim pala – lihtsalt võta hetk, mis kuulub muusikale, ja kuula. Olgu muusikapäev üks suur muusikaline pidupäev!” soovitas muusikanõukogu juhatuse liige Kaisa Lõhmus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles