Nakatunud kadeti tõttu tuleb politseikoolis laustestimine

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Politsei- ja piirivalvekolledž jätkab hoolimata nakatumisjuhtumist suuresti tavapärase õppega.
Politsei- ja piirivalvekolledž jätkab hoolimata nakatumisjuhtumist suuresti tavapärase õppega. Foto: Mailiis Ollino

Kuigi rahvastikuregistri järgi ei osutunud viimase ööpäeva jooksul ühegi COVID-19 haigust põhjustava viiruse suhtes testitud pärnumaalase analüüs positiivseks, lisandus maakonda siiski üks nakatunu.

Tegu on sisekaitseakadeemia politsei- ja piirivalvekolledži Paikuse üksuse õpilasega, kes ei ole pärit Pärnumaalt. Kuidas kadett nakatus, pole teada. Nakkusohtlikul perioodil käis ta koolis.

Terviseameti Lääne regionaalosakonna juhi Kadri Juhkami teatel on kõik, kes nakatunuga pikemalt kokku puutusid, nagu kursusekaaslased, suunatud kooli ühiselamusse isolatsiooni.

“Kuna juhtum on nii värske, siis me praegu veel täpselt ei tea, kui palju on lähikontaktseid, ja korraldame lähiajal seal laustestimise,” rääkis Juhkam. “Kuna Paikusel on õpilasi üle riigi, siis me ei soovita nakkuse leviku vältimiseks kedagi koju saata.”

Juhkam arvas, et laustestimise saab koolis teha homme.

Lääne regionaalosakonna juhi teatel on Pärnumaal praegu pideva jälgimise all viis nakatunut.

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 2733 koroonaviiruse esmast testi, millest 57 tulemus osutus positiivseks.

Rahvastikuregistri andmetel laekus enim positiivseid testitulemusi Harjumaale, kus koroonaviirus tuvastati 32 inimesel. Ida-Virumaale laekus 11, Võrumaale kolm ja Jõgevamaale kaks ning Lääne-, Lääne-Viru-, Saare-, Valga- ja Tartumaale üks viirusjuhtum. Nelja positiivse testitulemuse saanul puudus rahvastikuregistris märgitud elukoht. Harilikult on sellisel juhul tegemist välismaalasega.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on 46,28.

Tähtis on teada saada, kuidas viirus kooli jõudis

Sisekaitseakadeemia politsei- ja piirivalvekolledži Paikuse õppekohas jätkatakse pärast ühe kadeti nakatumist suuresti tavapärases vormis, distantsõppele läheb vaid nakatunuga koos olnud õpperühm.

“Polnud üllatus, et midagi sellist võib meilgi juhtuda,” rääkis kolledži direktor Kalvi Almosen. “Meil oli selleks juba valmis plaan, mille järgi nüüd tegutseme.”

Kolledži direktor märkis, et kui tulevad laustestimise vastused ja uued teadmised, siis tehakse selle põhjal otsused.

Almoseni jutu järgi on neid õpilasi, kes terviseameti andmetel lähikontaktsed, olukorrast teavitatud ja nad on saadetud ühiselamusse eneseisolatsiooni. “Loodame, et nad paranevad kiiresti või ei saa üldse nakkust,” ütles ta.

Samuti plaanib kool nende õpilaste tunniplaani ümber korraldada, et nad saaksid õpingutega jätkata ja eneseisolatsioonis veedetud aeg ei läheks raisku.

Almoseni jutu järgi on koolil praeguses olukorras sellevõrra lihtsam, et on oma ühiselamu, toitlustus ja nädala sees pole väga aktiivset liikumist väljaspool kooli. “Kadetid tõusevad hommikul üles ja õpivad hiliste õhtutundideni,” selgitas ta.

Kadettide kokkupuutumise kohta Paikuse elanikega märkis Almosen, et kui saadakse teada midagi, mida on vaja kohaliku kogukonnaga jagada, siis seda tehakse koos terviseametiga.

Direktor lisas, et positiivse proovi andnu käimised teatud perioodi jooksul selgitatakse välja. “Kõige tähtsam on praegu ikkagi teada saada, kuidas see viirus kooli sisse sai,” avaldas Almosen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles