Tootjad lubavad toidus vähendada soola ja suhkrut

Copy
Toidutööstus­ettevõtted vähendavad toiduainetes soola, suhkru ja säilitusainete kogust.
Toidutööstus­ettevõtted vähendavad toiduainetes soola, suhkru ja säilitusainete kogust. Foto: Andres Teiss

Toiduliit koos toidutööstus­ettevõtetega sõnastas kestliku tootmise põhimõtted, mille üks osi on tasakaalustatud toitumist propageerida. Selles osas võeti siht pakkuda inimestele toiduvalikut, mis ei ­sisalda ülemäära suhkrut, ­soola, transrasvhappeid ega sünteetilisi lisaaineid.

Näiteks ühes suurematest liha- ja toiduainetööstustest HKScanis käib juba kolmas soolavähendamise programm, mis hõlmab kõiki lihatoodete kategooriaid. Soola vähendamisega alustati juba kümme aastat tagasi.

Ka Salvest on aastaid muutnud tooteid tervislikumaks. 2013. aastal võtsid nad Põnni lastetoodetest välja kogu­ soola, suhkru ja säilitus­ained.

Märksõnad

Tagasi üles