Tootjad lubavad toidus vähendada soola ja suhkrut

Toidutööstus­ettevõtted vähendavad toiduainetes soola, suhkru ja säilitusainete kogust. FOTO: Andres Teiss

Toiduliit koos toidutööstus­ettevõtetega sõnastas kestliku tootmise põhimõtted, mille üks osi on tasakaalustatud toitumist propageerida. Selles osas võeti siht pakkuda inimestele toiduvalikut, mis ei ­sisalda ülemäära suhkrut, ­soola, transrasvhappeid ega sünteetilisi lisaaineid.

Artikkel on kuulatav
digipaketi tellijatele
Tellijale Tellijale

Näiteks ühes suurematest liha- ja toiduainetööstustest HKScanis käib juba kolmas soolavähendamise programm, mis hõlmab kõiki lihatoodete kategooriaid. Soola vähendamisega alustati juba kümme aastat tagasi.

Ka Salvest on aastaid muutnud tooteid tervislikumaks. 2013. aastal võtsid nad Põnni lastetoodetest välja kogu­ soola, suhkru ja säilitus­ained.

30.09.2020 02.10.2020
Loo tellimiseks pead olema sisse logitud Postimees kontole.
Logi sisse
Sul ei ole kontot?
Loo Postimees konto