Agne Kiviselg: Teen jõusaalis meestelegi silmad ette

Märt Pilme
, reporter
Copy
Agne Kiviselg kaalub võisteldes 55–57 kilo. Võistlusvälisel ajal rohkem, et keha saaks areneda. “Et kütust jaguks,” täpsustas ta.
Agne Kiviselg kaalub võisteldes 55–57 kilo. Võistlusvälisel ajal rohkem, et keha saaks areneda. “Et kütust jaguks,” täpsustas ta. Foto: Jüri Kartul

Agne Kiviselg toob leiva lauale riigisektoris ja teeb kaheksatunniseid tööpäevi. Ometi kuulub ta oma spordialal maailma tippu ega välista profikarjääri.

Eesti kulturismi ja fitnessi hooaeg sai avalöögi möödunud laupäeval, kui pealinnas toimus Valio Profeel Cup. Naiste seas säras seal Pärnu klubi Tiim Go Fit liige Kiviselg, kes võidutses kuni 169sentimeetriste edasijõudnute bikiinifitnessis. Kirss tordil oli absoluutkategooria võit.

“Kõik Eesti tipud olid kohal, sest see oli katsevõistlus enne kodumaa kõige olulisemat jõuproovi,” kinnitas Kiviselg, viidates järgmise nädalavahetuse meistrivõistlustele suvepealinnas.

Eelmine aasta möödus 31aastasele pärnakale üliedukalt: Eestis tuli ta absoluutmeistriks, EMil neljandaks ja MMil seitsmendaks. Suurepärased tulemused andsid maailma edetabelis ligemale 600 naise seas kolmanda koha. Kõige krooniks nomineeriti Kiviselg Eesti Olümpiakomitee aasta naissportlaseks.

Nüüd astus ta üle kümne kuu lavale, kuna maailmas möllav viirus ei lubanud seda varem teha. “COVID-19 ei kuulunud kindlasti minu selle aasta plaanidesse. Ega see, et reisimine muutub keerukaks, kui mitte võimatuks,” leidis Kiviselg süüdlase, mis sportlaste plaanid tuksi keeras.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles