Rüütli tänava kolemajade taastamise nõuks võtnut kurvastab vastuseis

Lauri Habakuk
, tegevtoimetaja
Copy
Rüütli 20/22 arendaja tahab majad korda teha, kuid suurendada hoonestuse mahtu. Riigi Kinnisvara AS ei taha, et laiendatavad hooned ehitatakse Uus 3a majale liiga lähedale. Rüütli 24 omanik leiab, et naaberkinnistule varem lubatust kõrgemate hoonete ehitada laskmine rikub tema ärihuve.
Rüütli 20/22 arendaja tahab majad korda teha, kuid suurendada hoonestuse mahtu. Riigi Kinnisvara AS ei taha, et laiendatavad hooned ehitatakse Uus 3a majale liiga lähedale. Rüütli 24 omanik leiab, et naaberkinnistule varem lubatust kõrgemate hoonete ehitada laskmine rikub tema ärihuve. Foto: Mailiis Ollino

Pärast aastaid ­jalalt jalale tammumist on astutud päris jõulised sammud selles suunas, et suve­pealinna Rüütli uulitsa kaks kaunist ajaloolist maja, millest ajahamba, ametitega piikide murdmise ja lagasta­vate asotsiaalide “koostöö” tulemusel on saanud peldikud, tehakse viimaks korda.

Naabritelgi poleks midagi selle vastu, kui nende kõrvalt, kuurordi peatänavalt, kus suviti üksjagu turiste pilte teha klõpsib, need häbiplekid kaoksid. Ometi on nad väljendanud Pärnu linnavalitsusele selle arendusega seoses oma muret.

Tunamullu Rüütli 20/22 kinnistu ostnud osaühingu Rüütli Arendus eesmärk on jõuda võimalikult kiiresti ehitusloani. Millal see juhtuda võiks, ei osanud pealinna ettevõtte juhatuse liige Tarmo Tamm arvata. “See sõltub sellest, kas vaideid tuleb veel,” nentis ta. “Praegu tundub küll, et kõik läheb aeglaselt ja üle kivide ja kändude – mitte ­linna pärast!”

Viimati esitas linnavõimule vaide Riigi Kinnisvara AS (RKAS), naaberkinnistu Uus 3a üks kahest omanikust.

Linnakodanikule seostub Uus 3a ehk baariga Veerev Õlu, mille ruumid on eraomandis. RKASi majaosas tegutseb ter­viseameti siinne osakond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles