In memoriam Mikk Pikkmets

Copy
Mikk Pikkmets (27.12.1983 – 29.09.2020).
Mikk Pikkmets (27.12.1983 – 29.09.2020). Foto: Lääneranna vallavalitsus

​Lääneranna vallavolikogu ja -valitsuse järelehüüe liiklusõnnetuse tagajärjel elu kaotanud Lääneranna vallavanemale Mikk Pikkmetsale.

Veel eile olid rõõmus elujaatus,

kel pooleli ja plaanis tuhat tööd.

Ei unes võinud aimata, et saatus

su liivakella täna puruks lööb…

Raske õnnetuse tagajärjel lahkus Lääneranna vallavanem Mikk Pikkmets taevastele radadele. Jääme Mikku mäletama kui väga töökat, tarka, sõbralikku, hea huumorisoonega inimest. Ta oskas kuulata. Ega olnud probleemi, mida ta poleks osanud lahendada. Tal oli alati oma arvamus, mis tihti kujunes ka teiste arvamuseks. Kui Mikk naeris, naeris terve saal, kuulmata isegi tema nalja, sest ta naer oli nii nakatav.

Paneb imestama, kui kiiresti Mikk õppis selgeks suure Lääneranna valla iga teejupi, iga talu, iga kivi ja iga künka. Ta teadis peaaegu kõiki inimesi, nende muresid ja rõõme. Oli alati osavõtlik ja püüdis leida lahendusi, olgu tegu saksa või sandiga.

Lääneranna vallavanemana oli tema prioriteet saada uus vald kiiresti ja ühtlaselt tööle, et nelja aasta jooksul tekiks neljast eri piirkonnast suur tervik. Selle eelduseks pidas ta korras teedevõrku ja head ühistransporti, samuti kõigile võrdselt tagatud kvaliteetseid teenuseid.

Mikk Pikkmetsa ametiajal viidi ellu sotsiaalvaldkonna reform, ühtse juhtimise alla said raamatukogud ja muuseumid, loodi Lääneranna spordikool, ühtlustati sotsiaaltoetuste andmise ja kodanikeühenduste toetamise korda.

Miku initsiatiivil ja eestvõttel alustati Lihula gümnaasiumi spordihoone ümberehituse ja ajakohastamisega ning jätkati ühinenud valdade algatatud suurte investeerimisprojektide nagu kultuurimajade ja hooldekodude renoveerimise ning perearstikabinettide remondiga.

Miku haare ei piirdunud Lääneranna vallaga, vaid hõlmas peale maakondliku riigi tasandit ja ulatus Brüsseli võimukoridorideni välja. Hoolimata kiirest elutempost jagus Mikku igale poole. Üsna tavaline oli, et olles hommikul veel Saksamaal, võis ta vabalt jõuda lõunaks Paidesse ja juba õhtul jagada Pärnus tunnustust. Mikk andis rohkem, kui vastu sai.

Kahjuks on ikka nii, et head sõnad jäävad eluajal ütlemata ja nüüd ta neid enam ei kuule. Lääneranna vallavolikogu ja vallavalitsus mälestavad unustamatut vallavanemat Mikk Pikkmetsa ja avaldavad sügavat kaastunnet lahkunu omastele.

Liig vara kustus päike,

liig vara saabus öö.

Liig vara jätsid maha

sõbrad, omaksed ja töö ...

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles