Jazzkaar toob muusikud kontserdisaalist linnapilti

BNS
Copy
Suvepealinnas kuuleb muusikat näiteks Port Artur 2s ja Pärnu Keskuses, aga ka bussijaamas.
Suvepealinnas kuuleb muusikat näiteks Port Artur 2s ja Pärnu Keskuses, aga ka bussijaamas. Foto: Mailiis Ollino

Esmaspäevast täidab Jazzkaare linnaruumiprojekt kümnel päeval Pärnu, Tallinna, Tartu ja Viljandi muusikaga. 

11. korda toimuv ettevõtmine toob muusikud kontserdisaalidest välja ja üllatab linnarahvast peaaegu 60 aktsiooniga. Sel aastal algab tegevus heade mõtete linnast: esmaspäeval näeb ja kuuleb artiste musitseerimas kõikjal Tartus. Teisipäeval saavad džässmuusikat nautida viljandlased ja kolmapäevaks, 7. oktoobriks jõuab linnaruumiprojekt suvepealinna. Tallinlasi üllatatakse 6.–15. oktoobrini aga tervelt kaheksal päeval. 

Elamusi pakuvad noored muusikud Otsa-nimelisest Tallinna muusikakoolist, Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemiast, Eesti muusika- ja teatriakadeemiast ning Saue muusikakoolist. Samuti astuvad üles tunnustatud džässartistid nagu Siim Aimla, Marianne Leibur, Sten Valdmaa ja Rubundi. 

Džässirongkäik, -auto, -vaip, -aken, ummiku- ja teatri-jazz ning tänavamuusikute duell on väike osa mängulisest ettevõtmisest, mille eesmärk on pakkuda rõõmu ja tutvustada möödujatele džässikultuuri.

Pärnus kuuleb muusikat näiteks Port Artur 2s ja Pärnu Keskuses, bussijaamas ja Vanal turul. Tallinnas tasub kõrvad lahti hoida näiteks rahvusraamatukogu, Reval Café, Foorumi keskuse, Balti jaama, Telliskivi loomelinnaku ja Tallinna lennujaama juures. Just seal ja veel mitmel pool saab nautida improvisatsiooni kontserdisaalist erinevas miljöös. 

Sel aastal tervitavad linnaruumiprojekti teatridki, üllatades oma publikut kontsertidega. Nii tervitavad muusikuid enda pool Tallinna linnateater, Vanemuine, Endla, Ugala, Eesti noorsoo- ja draamateater. Esimest korda jõuab algatus Tartu Ahhaa teaduskeskusse, kus kontserdil kohtuvad teadus ja muusika.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles