Uue kunsti muuseum loodab leida uue kodu endises pangahoones (3)

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Uue kunsti muuseum võib leida uued ruumid Iseseisvuse väljaku ääres.
Uue kunsti muuseum võib leida uued ruumid Iseseisvuse väljaku ääres. Foto: Mailiis Ollino

Sihtasutuse Uue Kunsti Muuseum juhatuse liige Marie Soosaar-Virta sotsiaalmeedias tehtud üleskutse jagada vihjeid, kust leida suuremal hulgal pappkaste, on saanud vastukaja mitmelt pärnakalt ning pakkumistest ja soovitustest ei tule tal puudu.

Pappkastide kogumine tähendab aga seda, et uue kunsti muuseum on leppinud Esplanaadi 10st väljakolimisega ja asunud oma vara kokku pakkima.

Muuseumi eestvedaja Mark Soosaare sõnutsi on Esplanaadi 10 omaniku Novira Capitaliga kokkuleppele jõutud ja kui veel eelmisel nädalal seisis maja uksel turvamees, kes omanike loata kedagi hoonesse ei lubanud, siis nüüd pääsevad muuseumi töötajad majja ja pakivad asju kokku.

“Meil on omanikuga väga mõistlik meiega arvestav kahepoolne kokkulepe,” ütles Soosaar.

Eelmisel nädalal rahuldas Pärnu maakohus osaliselt SA Uue Kunsti Muuseumi (UKM) ja MTÜ Pärnu Rahvusvahelise Visuaalse Antropoloogia (RVA) ühingu taotluse vaidlusaluse õigussuhte esialgse reguleerimise suhtes ja kohus kohustas Esplanaadi 10 omanikfirmat OÜ Novira E10 võimaldama UKMil ja RVA-l kasutada hoone esimese korruse tagumist suurt ehk vaatesaali ja teise korruse bürooruumi 27. oktoobrini.

Väljakolimise järel loodab kunstimuuseum leida uue asukoha, mida Soosaar ise nimetab vahepeatuseks, Iseseisvuse väljaku ääres ajaloolises pangamajas.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles