Meistervaras kaotas töö (1)

Lauri Habakuk
, tegevtoimetaja
Copy
Selleks ajaks, kui kohus Tanel Mölleri tunamullu türmi mõistis, oli alanud aga juba tema uute varguste uurimine. Nüüd said needki ja veel uuemadki kuriteod lahenduse.
Selleks ajaks, kui kohus Tanel Mölleri tunamullu türmi mõistis, oli alanud aga juba tema uute varguste uurimine. Nüüd said needki ja veel uuemadki kuriteod lahenduse. Foto: Arvo Tarmula/Lääne Elu

Kohas, kus pidanuks loksuma 1000eurone aerupaat ühes 2000 eurot väärt 20hobujõulise päramootori, ankru, 15meetrise ankruköie ja kahe bensiinikanistriga, nägi omanik hiliskevadise töönädala viimasel päeval Lääneranna vallas Saulepi külas väikesadamas üksnes hõbejalt helklevat merd.

Veesõiduk pidi kai äärest kaduma kella 4.48 ja 5.03 vahel: valvekaamera salvestiselt on näha sel ajavahemikul mehe liikumist.

Viis päeva varem oli sealsamas sadamas rüüstatud elumaja ja kõrvalhooneid. Näis, nagu sissetungija haaras kaasa kõike, mis käeulatusse sattus: trimmeri, teleskoobi, magamiskotid, õngeridva, spinningurulli, landid, kõiksuguseid tööriistu, päästevestid, allveemaski, täispuhutava basseini, telgi. Kraam oli väärt üle 1600 euro.

Vargused nagu vargused ikka. Uurijad jõudsid aga tõdemusele, et need olid vaid jäämäe veepealne osa. Mõlema kuriteo puhul juhatasid niidiotsad ühe ja sama meheni, kes viivitamata tuli luku taha panna. Siin polnud muud varianti ega aega oodata. Oli tõenäoline, et vaid riiviga kinnitatud raudukse tagant ei saa ta uuesti rüüsteretkele minna.

Ühtlasi selgus, et kurikael, kes tegutses veel mujalgi, tegi varaliselt vaesemaks ja hoidis ärevil tervet kogukonda, istus vahepeal vangikongis ja jätkas enne tähtaega vabanedes sealt, kus pooleli jäi.

Nüüd pandi muljet avaldava CVga meistervarga karjäär uuesti pausile.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles