Ene-Margit Tiit: Loogem koroonahotellid!

Ene-Margit Tiit
, TÜ matemaatika emeriitprofessor
Copy
TÜ matemaatika emeriitprofessor Ene-Margit Tiit soovitab koroonaviirusesse nakatanud isoleerida tühjalt seisvatesse hotellidesse.
TÜ matemaatika emeriitprofessor Ene-Margit Tiit soovitab koroonaviirusesse nakatanud isoleerida tühjalt seisvatesse hotellidesse. Foto: Konstantin Sednev

Kui veel mõne aja eest oli õhus küsimus, kas koroonapandeemia teine laine tuleb ja Eestissegi jõuab, siis nüüd pole kahtlust: teine laine on kätte jõudnud. Suures osas maailma riikidest, sealhulgas Euroopas, ületab nakatumus märgatavalt kevadise laine oma. Tõsi, andmed ei ole võrreldavad: praegu tehakse teste märksa rohkem. Intensiivravil ­olijate ja ohvrite hulk on samuti väiksem. Kahjuks on teada, et haiglaravi vajajate ja surmajuhtude arvu kasv järgneb haigestumise tõu­sule mõnenädalase viitajaga.

Eesti kuulub riikide hulka, kus sügisene ­nakatumine on jäänud kevadisest väiksemaks, kuid oktoobri alguses jõudis nakatumiskordaja siin üle 50, seega üsna lähedale tipptasemele – 57 – aprilli alguses.

Mida tuleks teha, et pidurdada nakatumist rangeid piiranguid kehtestamata? Terviseameti hinnangul nakatub enamik kodus. ­Statistika näitab, et üle 80aastased inimesed ja ülejäänud, kellel on raske ise toime tulla, elavad sageli noorematega koos. Muret tekitab ka lapse haigestumine, mille tagajärg on klassikaaslaste nakatamine või kaugõppele saatmine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles