Helkuritega ehiti sadakond puud

Johanna Roos
, Ajakirjanik
Copy
Suvepealinnast alguse saanud helkuripuude traditsioon on levinud üle riigi. 
Suvepealinnast alguse saanud helkuripuude traditsioon on levinud üle riigi. Foto: Johanna Roos

Pärnu rae, Tre raadio ja Türi noortekeskuse selleaastase helkuripuu ehtimisega liitus 91 kogukonda. Pärnumaal kaunistati 11 puud.

Enim ehiti puid laste ja noortega seotud asutuste juures. Ettevõtmise eestvedaja Regina Jaaksoni ütlust mööda on aga näha, et nii kohalikud omavalitsused kui ettevõtted ja organisatsioonidki on tänavu üleskutsega kaasa tulnud.

Aktsiooni mõte on aastaid jäänud samaks: kel on helkur üle, saab selle puule riputada, ja kel helkiv puudu, saab selle puult võtta.

Jaakson avaldas rõõmu, et väga paljud kogukonnad ehivad oma piirkonna puud mitmendat aastat järjest. Väikeste elupäästjate puu külge riputamine ei ole korraldaja ütlust mööda kindlasti helkuripuu avaja kohustus, vaid igaühe võimalus teha kaaskodanikele head.

2015. aastal suvepealinnast alguse saanud ja nüüdseks üleriigiliseks kasvanud helkuripäeva(de)ga pööratakse tähelepanu ohutule liiklemisele ja tuletatakse meelde helkuri kandmise vajalikkust.

Kui varasematel aastatel kutsusid eestvedajad ehtima oma piirkonna helkuripuid täpselt ühel ja samal ajal, siis tänavu kestis puude avamine üle nädala. 

Ehitud puid maakonniti

Järvamaal 24, Raplamaal 12, Harju- ja Pärnumaal 11, Tartumaal 10, Võru- ja Viljandimaal 5, Ida-Virumaal 4, Lääne-Virumaal 3, Jõgevamaal 2, Lääne-, Saare-, Valga- ja Põlvamaal 1.

Andmed: Regina Jaakson
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles