Pariisi Disneyland otsib jälle Eestist töölisi

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Disneylandist leiab lastele meelepärast.
Disneylandist leiab lastele meelepärast. Foto: AFP / Scanpix

Euroopa üks suuremaid lõbustusparke Pariisi Disneyland otsib kolmandat aastat oma ridadesse töötajaid Eestist.

Lõbustuspark otsib töötajaid lihavõtte-, suve- ja jõuluperioodiks, tööd on võimalik saada tähtajatu töölepingu aluselgi.

Eurodisneyland pakub töökohti klienditeeninduses, müügis, toitlustuses, hotellinduses, aga ka turunduse, personali ja finantsalal. Tänavu lubab lõbustuspark brutopalgaks vähemalt 1412 eurot, paljudel ametikohtadel on teenistus suuremgi.

Disneylandis tööd leida soovijad peavad olema vähemalt 18aastased ja oskama prantsuse või inglise keelt. Klienditeeninduse valdkonnas on vaja veel kolmandat Euroopa keelt vallata.

Pariisi Disneyland tutvustab ettevõtte tänavusi kevad- ja suvehooaja töövõimalusi Tallinna rahvusraamatukogus veebruari alguses. Samas toimuvad tööintervjuud juba eelvaliku läbinud kandidaatidega. Kandideerimiseks tuleb eelnevalt veebipõhiselt registreerida.

Eelmisel aastal värbas Eurodisneyland Eestist 133 töölist, tunamullu töötas lõbustuspargis ligi 150 eestlast.

Töötukassa EURESi teenusejuhi Marta Traksi sõnutsi on Eestist kahel eelmisel aastal palgatud noored näidanud ennast tublide ja töökatena ning see on ilmselt üks põhjus, mis sel aastal otsitakse siit peale hooajatöölistele põhikohaga töötajaid.

Traksi jutu järgi ei ole Euroopa ühte suuremasse lõbustusparki tööle kandideerijaid heidutanud prantsuse keele rääkimise oskus, mida tööotsijatelt vähemalt algtasemel nõutakse.

EURESi teenusejuht rääkis, et tööd on saanud sellisedki noored, kes enne tööintervjuud ukse taga prantsuskeelseid väljendeid pähe tuupisid. „Põhitöökohale kandideerijal on prantsuse keele oskus vajalik, aga seal on ka selliseid ameteid, kus saab hakkama inglise keelega,“ seletas Trakse, lisades, et Baltimaadest kandideerijail tuleb kasuks vene keele oskus.

Traks märkis, et peale Pariisi Disneylandi on praegu Eestist hooajatöölisi otsimas Taani firma T.M.C. Tourist Services, kes värbab töölisi suveks Küprosel asuvatesse toitlustusettevõtetesse.

„Kes tahavad suveks Euroopasse hooajaöödele minna, peaks juba praegu aktiivselt kandideerima,“ lausus ta. „Paljud hakkavad hooajapakkumisi otsima märtsis-aprillis, kuid siis on juba hilja.“

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles