Pildid ⟩ Paikusel vastu puud kihutanud Porsche murdus pooleks (2)

Copy
Paikusel õnnetusse sattunud Porsche purunes õnnetuses täielikult.
Paikusel õnnetusse sattunud Porsche purunes õnnetuses täielikult. Foto: Erakogu

Täna kella 1.30 paiku sai häirekeskus teate, et Paikusel on sõiduauto Porsche teadmata põhjusel teelt välja vastu puud sõitnud. Masin murdus pooleks, mootor süttis põlema ja auto keredetaile lendas laiali.

Päästjad aitasid hüdraulilisi töövahendeid kasutades autost välja kaks kannatanut, eemaldades kaasreisija poolsed uksed ja katuse. Kannatanud anti üle kiirabile.

Kohalik elanik kustutas enne päästjate saabumist auto põleva esiosa.  

Autojuht ja kaassõitja said mõlemad viga ja nad viidi haiglasse. Juhi vigastused on rasked.

Õnnetuspaiga kõrval elanud mees rääkis Pärnu Postimehe fotograafile, et pauk oli nii kõva, et majas värises voodigi. Aknast välja vaadates nägi ta leeke, mistõttu haaras ta kaasa kaks tulekustutit ja tormas õue.

Vaatepilt õnnetuskohal oli mehe jutu järgi hirmus - esimese hooga ei olevat ta aru saanudki, et auto on õnnetuse järel pooleks murdunud. Auto tükke oli laiali lennanud väga suurele alale. 

Juhtunu tõttu suleti mõneks ajaks Pärnu–Tori maantee.

Pärnu politseijaoskonna avariipolitseiniku Marko Maidlase sõnutsi on teada, et masinas oli kaks meest: 29aastane juht ja 32aastane kaassõitja, kel mõlemal oli turvavöö kinnitatud. Võimalik, et see nad surmavatest tagajärgedest päästis, sest sündmuskohal avanenud pilt oli väga kole.

“Masina vigastusi arvestades on esialgu kahtlus, et auto hoog oli lubatust palju suurem, kuid täpsemad üksikasjad selguvad menetluses,” märkis Maidlas. “Tee õnnetuspaigas oli vihmamärg ja ajuti sadas tugevalt veel. Õnnetus juhtus sirgel teelõigul, kus lubatud sõidukiirus oli 70 kilomeetrit tunnis.”

Juhi kainuse selgitab ekspertiis.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles