Tippsportlaste haridusstipendiumi pälvib kolm pärnumaalast

Pärnu Postimees
Copy
Tippsportlase haridusstipendiumi suurus on kuni 1000 eurot semestris.
Tippsportlase haridusstipendiumi suurus on kuni 1000 eurot semestris. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Olümpiakomitee ja haridus- ja teadusministeeriumi tippsportlaste haridusstipendiumi hakkavad saama kolm Pärnumaa sportlast.

Sügissemestril valiti 40 taotleja seast siit kandist stipendiaatideks kanuuaerutaja Joosep Karlson, kergejõustiklane Henri Sai ja jetisõitja Jasmiin Üpraus

30st stipendiumi pälvinud sportlastest üle poole on korduvtaotlejad, kaheksa lõpetavad ülikooli tuleval suvel. Kokku rahuldati taotlusi summas 25 711 eurot. Toetatavaid sportlasi on seekord 22 spordialalt.

Joosep Karlson.
Joosep Karlson. Foto: Aldo Luud

Olümpiakomitee projektijuhi Natalja Inno sõnutsi on sportlased kõrgharidust alati väärtustanud. “Tippsportlased, kes on tuntud oma sihikindluse poolest eesmärkideni pürgimisel, seadsid endale ajal, kui treeningu- ja võistlusvõimalused on piiratud ja enamik tiitlivõistlusi edasi lükatud, uued kõrged sihid hariduses,” rääkis ta.

Haridusstipendiumi pälvinud tippsportlased jätkavad õpinguid nii Eesti kui välismaa kõrgkoolides.

Henri Sai.
Henri Sai. Foto: Marko Mumm/ekjl

Kaks korda aastas väljaantavat haridusstipendiumi saavad taotleda praegused ja kunagised tippsportlased, et tasuda kõrgkooli või kutseõppeasutuse õppemaksu.

Õpingutoetuse suurus on kuni 1000 eurot semestris. Stipendiumile on võimalik konkureerida sportlastel, kes Eesti koondisse kuulunud vähemalt kolmel aastal. Kui sportlane on tegevkarjääri lõpetanud, ei tohi sellest möödunud olla üle viie aasta. Samuti oodatakse stipendiaatidelt ausa mängu põhimõtete järgimist, noorematele eeskujuks olemist ja dopinguvastaste reeglite järgimist.

Jasmiin Üpraus.
Jasmiin Üpraus. Foto: Simon Palfrader

Stipendiumi saajad valib välja komisjon, kuhu kuuluvad haridus- ja teadusministeeriumi, kultuuriministeeriumi ja olümpiakomitee esindajad, sealjuures osaleb stipendiumide määramises olümpiakomitee sportlaskomisjoni esindaja. Haridusstipendiume antakse välja aastast 2003 ja need on osa noorsportlaste treeningutoetuste ja tippsportlaste koolitustoetuste projektist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles