Väino Linde: Uus segane kasside ja koerte pidamise eeskiri (3)

Väino Linde
Copy
Eeskirja kohaselt tohib koera viia avalikku ­kohta jalutusrihma otsas ja vajadusel suukorviga, tagades kaaskodanike ja ülejäänud loomade ohutuse.
Eeskirja kohaselt tohib koera viia avalikku ­kohta jalutusrihma otsas ja vajadusel suukorviga, tagades kaaskodanike ja ülejäänud loomade ohutuse. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Üks nüüdseks juba manala teele läinud kunagine riigikogu liige on öelnud kuldsed sõnad, et kui poliitikas on hääled koos, pole rohkem mõelda enam vaja. Pärnu linnavolikogu majanduskomisjoni istungil tekkis sama tunne, kui arutusel oli ­koerte ja kasside pidamise uus eeskiri ja eelnõu suunati volikogu istungile, et see vastu võtta. Olgugi et paljud kohalolijad möönsid selles küsitavusi.

Ei ole kellelegi üllatus, et koerad ja kassid on meie armastatumad lemmikloomad, samal ajal võib nende pida­misel tekkida probleeme. Eriti suhetes kaas­kodanike ja loomade registreerimise ja nende avalikus kohas viibimisega. Seepärast kohustabki seadus kohalikku volikogu kehtestama oma piirkonnas muu hulgas koerte ja kasside pidamise eeskirja. Et kogu Suur-Pärnus kehtiks edaspidi ühesugune karvaste lemmi­kute pidamise kord, esitaski nüüd Pärnu ­linnavalitsus volikogule vastava eelnõu.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles