Pärnakas läheb MMile rekordimõtetega

Pärnu Postimees
Copy
Roman Fosti loodab püstitada selle aasta ainsatel kergejõustiku tiitlivõistlustel isikliku tippmargi.
Roman Fosti loodab püstitada selle aasta ainsatel kergejõustiku tiitlivõistlustel isikliku tippmargi. Foto: Tairo Lutter

Pärnumaalane Roman Fosti valmistub koos Jekaterina Patjuki ja Tiidrek Nurmega startima Poolas Gdynias poolmaratoni maailmameistrivõistlustel, kus loodab püstitada isikliku tippmargi.

Kevadel Valencias Eesti kõigi aegade kolmanda maratoniaja 2:12.49 jooksnud Fosti on viimased poolteist kuud segamatult treeninud ja ootab laupäevaselt mõõduvõtult head resultaati. Fosti sõidab MMile otse Keenia treeninglaagrist ja mehe eesmärk on parandada isiklikku rekordit.

“Raske on seada kindlat sihti, kuna rada ja ilm võivad mängida suurt rolli. Sellegipoolest soovin ma joosta isikliku rekordi,” ütles Fosti, kelle poolmaratoni tippmark 1:03.45 pärineb kahe aasta taguselt poolmaratoni MMilt. “Mulle sobib tugev konkurents, seega ootan selleltki võistluselt head tagasisidet, kuidas on seis võrreldes naaberriikidest või siis mujalt konkurentidega.”

Gdynia maanteejooksu MMile, mis on ainsad kergejõustiku tiitlivõistlused 2020. aastal, on registreeritud 157 meest ja 126 naist 62 riigist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles