Reet Sai: Seitse korda mõõda, üks kord lõika (1)

Reet Sai
Copy
21. septembril avaldasid Pärnu täiskasvanute gümnaasiumi sulgemise vastased Pärnu linnavalitsuse ees meelt.
21. septembril avaldasid Pärnu täiskasvanute gümnaasiumi sulgemise vastased Pärnu linnavalitsuse ees meelt. Foto: Urmas Luik

Päevakorral on Pärnu täiskasvanute gümnaasiumi (PTG) tegevuse lõpetamine selle nime all ja õppurite üleviimine kooli praegusest asukohast Pärnumaa kutsehariduskeskusse (PKHK) Niidupargis.

Milleks muuta?

Tundub, et poolte eesmärgid ­erinevad. Haridus- ja teadus­ministeerium viib ellu oma täiskasvanuhariduse programmi, PKHK pingutab ühe selle programmi mõõdiku täitmiseks ja ühisel jõul püütakse jätta kolmandast osalisest – õpilastest – mulje, et nad pole uuendusmeelsed.

Segaseks jääb siinkohal see, mis täpselt vajab parandamist praeguse olukorra puhul. Koostöölepe sisaldab väidet, et soovitakse parandada ja mitmekesis­tada täiskasvanuõpet piirkonnas ja luua täiskasvanud õppuritele igati sobivad ning kvaliteetsed õppimisvõimalused ja -tingimused. Tahaks, et keegi täpsustaks, kas parandamist vajab kutsehariduskeskuses või PTGs tehtav ja mida märkimisväärselt uut see liitmine kaasa toob? Meenub tuntud kirjaniku valm “Kvartett”, milles muusikud üritavad istekohti vahetades paremat tulemust saada, kuid peavad lõpuks tõdema, et see ei aita.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles