Metsade majandaja kavandab Pärnumaale ligemale 80 tuugenit

Pärnu Postimees
Copy
SW Metsatuul uurib, millistel tingimustel on Pärnus, Saarde, Tori ja Põhja-Pärnumaa vallas võimalik rajada tuuleparke.
SW Metsatuul uurib, millistel tingimustel on Pärnus, Saarde, Tori ja Põhja-Pärnumaa vallas võimalik rajada tuuleparke. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Metsi majandav OÜ Metsagrupp asutas koos energiafirmaga Sunly koostööettevõtte OÜ SW Metsatuul, et arendada Eestis tuuleenergiat.

SW Metsatuule arendusprojektid on veel algusjärgus, kuid kavandamisel on ligikaudu 80 tuulikut. Ettevõtete teatel sõltub tuuleparkide asukoht koostööst kohalike omavalitsuste ja kogukondadega ning lähtub loodus- ja riigikaitselistest piirangutest.

“Tuuleparkide arendamine võimaldab maakasutust mitmekesistada ja tuua suuremat tulu tervele kogukonnale. Seetõttu soovime uurida, kas ja millistel tingimustel on meie maadele eeskätt Pärnus, Saarde, Tori ja Põhja-Pärnumaa vallas võimalik rajada tuuleparke,” ütles Metsagrupi juhatuse liige Urmas Rahnel.

Rahnel lisas, et kuna Metsagrupil puudub tuuleenergeetika kogemus, uuritakse oma võimalusi koostöös Sunly taastuvenergia spetsialistidega, kellel on Eestis pikaajaline tuuleparkide arendamise ja käitamise kogemus.

Metsagrupp on Eesti kapitalil põhinev ettevõte, mis on metsi majandanud 25 aastat.

Sunly on taastuvenergiaettevõte, mis Baltikumis ja Poolas arendab ja toodab tuule- ja päikeseenergiat, aga investeerib ka energiasalvestamise ja rohetehnoloogia iduettevõtetesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles