Pärnus Viisnurga vabrikus ja Võru gaasianalüsaatorite tehases arendati 40 aastat tagasi uudset toodet – rula. Sõiduvahendit katsetas rühm Pärnu noori. Paljudele tuleb kindlasti üllatusena, et üks nendest rulapioneeridest oli praegune Pärnu abilinnapea Varje Tipp, kes tollal kandis perekonnanime Liiv.

“Mõni aasta tagasi rulatasid siin ühed, mööda minnes vaatasin neid ja mõtlesin, et jumala äge, ja küsisin neilt, kas ma võiks ka proovida. Nad vaatasid mulle ülevalt alla mõttega, et mis asja proovida. Aga mul tuli välja küll ja nende üllatus oli suur,” meenutab Tipp.

Tipul on nooruspõlve rulatamise ajast alles palju fotosid-leheartikleid albumi kaante vahel. “See oli suhteliselt ajalooline algus. Väga hea, et ma hoidsin need alles, sest rula on aktuaalseks läinud ja noorte seas hästi populaarne,” selgitas ta.

Sammusime Munamäe pargis, kus praegu asub rulapark, künka tippu tõusva betoonplaatidest raja juurde. “See oligi esimene koht, kus me hakkasime rulatama: slaalomit sõitma ja trenne tegema. Sõitsime sealt ülevalt siia alla selja ja kõhu peal,” sõnas Tipp.

Kommentaarid (1)
Copy