Turvatöötaja päästis suitsu täis korterist eaka naise

Pärnu Postimees
Copy
Toidukõrbemine on päästjatele igapäevane väljakutsepõhjus.
Toidukõrbemine on päästjatele igapäevane väljakutsepõhjus. Foto: Elmo Riig / Sakala

Tulekahju signalisatsiooni häireteatele reageerinud G4Si turvatöötaja päästis Pärnus suitsu täis korterist eaka naise, kes oli ratastoolis ega tulnud toidukõrbemisest tekkinud põlenguga ise toime.

Häireteate sai G4Si juhtimiskeskus Pärnu kortermajast eile kell 12.10 ja saatis kohapeale patrulli. Turvatöötaja jõudis kohale nelja minutiga, vaatas signalisatsioonipuldist, millisest korterist alarm tuleb, ja kiirustas olukorda kontrollima. Korteriukse juures oli juba üks naabritest, kes püüdis telefoni kaudu abi kutsuda.

Turvatöötaja pääses koodluku abil korterisse, mis tema ütlust mööda oli nii paksult suitsu täis, et näha oli vaid eaka ratastoolis istunud korterielaniku jalgu. Turvatöötaja viis 80. aastates naise õue värske õhu kätte ja palus appi tulnud majaelanikul söestunud toiduga panni pliidilt ära tõsta ja pliidi kinni keerata.

Majaelanik oli suitsust ja vingust uimane ja tundis end halvasti. Turvatöötaja kutsus kohale kiirabimeedikud, kes kannatanu haiglasse tervisekontrolli viisid. Päästjate abi tal vaja ei läinud.

Kohale tuli ka eaka naise lähedane, kes jäi korterit tuulutama ja võttis enda hoolde seal olnud papagoid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles