Motosportlased tõid Vilaski maratonilt auhindu

Joel Kukk
Copy
Marek Künnapas kihutas Vilaski rajal E1-klassis esimese auhinna vääriliselt.
Marek Künnapas kihutas Vilaski rajal E1-klassis esimese auhinna vääriliselt. Foto: Rauno Kais

Pärnumaa võidusõitjad teenisid kestuskrossi Eesti meistri- ja karikasarja teisel etapil Valgamaal Vilaski rajal kümme pjedestaalikohta.

Kaherattaliste tsiklite kaks tundi kestnud võistlusel oli taas absoluutarvestuses parim Hardi Roosiorg klubist KTM Racing Estonia, teiseks tuli Jan Jakobson Sõmerpalu motoklubist ja kolmanda koha saavutas Jõhvi sportlane Tanel Rauk.

E1-klassis oli kiireim pärnakas Marek Künnapas ja viienda koha vääriliselt kihutas Marek Trei Paikuse klubist.

Üle 50aastastest seenioridest oli taas kindlalt parim Paikuse motoklubi eestvedaja Toivo Nikopensius. Pärnakas Madis Pool jõudis kannatuste rajalt lõpujoonele kuuendana ja Nikopensiuse klubikaaslane Jüri Koger oli üheksas. Kümme aastat nooremate meeste konkurentsis võitis esikoha Reio Engman Haapsalust. Paikuse klubi sportlastest sai Aivo Rabbi kolmanda ja Vesa Lindholm nejanda koha ning pärnakas Margo Merits oli viies.

Enduuroklassis võitis etapi Priit Biene Redmoto tiimist ja Jarmo Lehiste Paikuselt lõpetas võidukihutamise neljandana. E2-arvestuses kuulus Endrik Raalile üheksas koht.

Valitsev Euroopa meister Kevin Saar pani oma paremuse veenva ülekaaluga maksma.
Valitsev Euroopa meister Kevin Saar pani oma paremuse veenva ülekaaluga maksma. Foto: Rauno Kais

Hobisõitjate B-klassis hõivas pjedestaali kõrgeima astme Madis Lepikov Valgast ja kohe järgmise pärnakas Alex Vetkin Almaca tiimist. Pärnu motoklubi sportlased Mati Nuut, Reiko Burket ja Rauno Saia lõpetasid võidusõidu vastavalt neljanda, kuuenda ja kümnendana. C-klassis kihutas Valga noormees Raigo Pruuli esimese auhinna vääriliselt. Pärnu motomeestest oli Urmo Limm neljas ja Mattias Graumann kuues. Paikuse klubi esindav Oliver Toomela lõpetas maratoni üheksandal kohal. D-klassis nautis võidurõõmu kodurajal sõitnud Egon Peterson. Pärnu motoklubi esindajatest sai Argo Põder viienda, Rivo Ringmaa kuuenda ja Risto Vanatoa 16. koha. Almaca klubi sportlane Karl Takk oli 19.

Õrnema soo võidukihutamisel teenis Paikuse klubi esindaja Agnes Võsanurm kolmanda koha auhinna ja Tihemetsa piiga Lisanne Lensment oli neljas. Pjedestaali kõrgeima astme hõivas Karleen Randver Otepäält ja teiseks tuli Krissu Konoplitski Sõmerpalu klubist. Klassis Kärnatajad 4T oli parim Kevin Järvepõld Kagu motoklubist. Pärnakas Mark Tori tuli kolmandaks ja Virkko Parts Paikuse klubist sai kirja kuuenda tulemuse.

Väsimatu Toivo Nikopensius juhib kahe etapi järel seenioride Eesti karikasarja täiseduga.
Väsimatu Toivo Nikopensius juhib kahe etapi järel seenioride Eesti karikasarja täiseduga. Foto: Rene Lehiste

Juunioride 85 ccm masinaklassis võitis esikoha Gregor Kuusk Redmoto tiimist. Pärnu motoklubi tulevikulootus Tristan Loob pidi seekord leppima viienda kohaga. Kõige nooremate motosportlaste Noorte 65 ccm klassis võitis krossi Redmoto klubi kasvandik Karl Teesalu. Almaca klubi värvides sõitev Martha Koort sai parima tüdrukuna üheksanda koha ja Leslie Puller Pärnu motoklubist oli 12.

Neljarattaliste tsiklite poolteist tundi kestnud krossil oli Quad Openi klassis ülekaalukalt kiireim kolmekordne Euroopa meister Kevin Saar Pärnu motoklubist. Hobisõitjate arvestuses sai esikoha Raido Viinapuu Redmoto meeskonnast ja Carl Torn Paikuselt jõudis finišisse neljandana. ATV-klassis võitis teist etappi järjest Paikuse sportlane Toivo Kaarna klubikaaslase Hegri Suti ees.

„Ilm oli üpris vilu, aga õnneks võistluse ajal ei sadanud,” rääkis teist etappi järjest võidurõõmu maitsnud Nikopensius. „Valga motoklubi entusiastid eesotsas Einar Petersoniga olid endise raketibaasi alale maha märkinud huvitava raja. Kui tavaliselt tuli hooaja viimastel võistlustel sõitjaid starti vähevõitu, siis tänavu on olukord vastupidine. Meestel on suur tahtmine omavahelisi arveid klaarida ja kuna kevadel jäid koroona tõttu kõik krossid ära, on sügisel viimane aeg ennast tühjaks sõita.”

Kokku kihutas Vilaski kestuskrossil 135 sportlast ja paremus selgus 17 arvestuses. Eesti meistrid ja karikavõitjad selguvad järgmisel nädalavahetusel Ida-Virumaal Illuka rajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles