Pootsi veinimõisas etendub koomiline barokkooper

Johanna Roos
, Ajakirjanik
Copy
Kontsert-etendus “Pimpinone” jõuab Pootsi veinimõisa.
Kontsert-etendus “Pimpinone” jõuab Pootsi veinimõisa. Foto: Corelli Music

Kontserdiagentuur Corelli Music tähistab tänavu 16. aastapäeva. Sel puhul tuuakse koos ooperistuudio Opera Vetoga Pootsi mõisas publiku ette 2019. aastal esietendunud ja eriolukorra tõttu sügisesse lükkunud Georg Philipp Telemanni koomiline lühiooper “Pimpinone”. Telemanni teosesse on põimitud teistegi virtuooside nagu Arcangelo Corelli helitööd. Peale muusikaelamuse saab publik osa väärika hoone imelisest interjöörist ja ajaloopärandi ilustki.

“Kontsertlavastuse peamine eesmärk on esile tuua virtuooslik, mitmetahuline, dramaatiline muusika. Lavastuslik pool püüab näidata tegelasi, kes algul on justkui nukud, joonistatud ja ühetasandilised, kuid kelle inimlikkus lõpuks publiku ühele või teisele poolele võidab. Kummal on õigus? Kumb võitis? Kumb tegi kummale liiga?” kirjeldab teost lavastaja ja teatrikriitik Auri Jürna.

Ooper jutustab loo teenijannast ja tema uuest ülemusest. Etendub klassikaline lugu kavalast ja ambitsioonikast alluvast ja heasoovlikust, aga kergeusklikust rikkurist.

Peategelast kehastab 2019. aasta muusikapreemia laureaat bariton Atlan Karp ja Vespetta rollis on noor sopran Anneliis Volmer.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles