Tänavaartistide festival jõuab Pärnu uulitsaile taas ületuleval suvel

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
“Võib-olla teeb see Pärnu jällegi natuke kultuuriliselt kirevamaks,” peab Johanna Roos tänavakunstitraditsiooni teket kodulinnas oluliseks.
“Võib-olla teeb see Pärnu jällegi natuke kultuuriliselt kirevamaks,” peab Johanna Roos tänavakunstitraditsiooni teket kodulinnas oluliseks. Foto: Mailiis Ollino

Kaks suve Pärnus tänavaartistide festivali WALK korraldanud Johanna Roos unistab kolmandal korral juba suuremast festivalist, mis tähendab nii arvukamat meeskonda ja kopsakamat eelarvet kui ka põhjalikumat ettevalmistust.

16aastasena julgelt peale hakanud Roosi rõõmuks on suutnud tänava­festival juba täita põhieesmärki: julgustada loomingulisi inimesi, sealhulgas end alles leidvaid noori avalikus linnaruumis rohkem üles astuma ja oma talenti teistelegi näitama.

Kuna tänavakunst on iidne ränd­artistide elatusviis ja loomingulise väljenduse tähtis osa, tasuks seda tänapäevalgi rohkem väärtustada. Eriti ­tore on see, et erinevalt kontserdi- või teatrilavast ei pea siin oma oskustesse liiga kriitiliselt suhtuma: tänavale ­sobivad kõrvuti nii professionaalid kui algajad ja amatöörid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles