Video Roolis magama jäänud bussijuht sõitis üle ohutussaarte (4)

Kristo Niglas
, Reporter
Copy

Politsei sai täna kella 9.20 paiku teate, et Pärnus Tallinna maanteel McDonald’si lähistel sõitis liinibuss üle ohutussaarte ja kahjustas liiklusmärke.

Pärnu politseijaoskonna patrullpolitseinik Robert Tiisler rääkis, et esialgse info kohaselt jäi bussijuht roolis magama.

Politseinikud selgitasid õnnetuskohal, et sõidukit juhtinud 56aastane mees oli kaine ja tal on vastava kategooria mootorsõiduki juhtimisõigus.

“Rooli istudes peavad sõidukijuhid olema veendunud, et on puhanud ja valmis liikluses osalema. Väsinu või unisena ohustavad nad iseend ja kõiki teisi liiklejaid,” lausus Tiisler.

Atko Pärnu osakonna juhataja Kalvi Murro väitel helistas bussijuht talle pärast õnnetust ja tema soovitusel kutsus juht sündmuskohale politsei.

Juhataja avaldas imestust politsei versiooni üle. “See on üle pingutatud. Kuidas saab magama jääda linnaliinibussis, kui ühest peatusest teise sõidad?” lausus Murro, kelles politsei info tekitas küsimusi. Murrole oli bussijuht seletuskirjas kirjutanud, et õnnetuse ajal oli päike talle silma paistnud ja auto oli juhti seganud.

Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Kerstin Meresma selgitas, et info sellest, et bussijuht jäi roolis magama, on esialgne. Selle teabe said teatele reageerinud politseinikud bussijuhilt, selgitades sündmuskohal juhtunu asjaolusid.

Bussis viibis õnnetuse ajal neli sõitjat, kes ei saanud kannatada. Murro sõnul läksid sõitjad pärast õnnetust juhi juurde uurima, kas midagi on viga.

Juhtumiga tegeleb edasi kindlustus.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles