Olümpiakomitee premeerib Pärnu sportlast ja tema treenerit 6000 euroga

Märt Pilme
, reporter
Copy
Taavi Valter Taveter.
Taavi Valter Taveter. Foto: Robert Deaves

Eesti Olümpiakomitee (EOK) tunnustab purjetamise olümpiaklassis Finn omavanuste tiitlivõistlustelt kaks medalit võitnud Taavi Valter Taveteri 4000 euroga ja tema treenerit Elise Umbi 2000 euroga.

23aastane Pärnu jahtklubi sportlane Taveter võitis augustis Prantsusmaal Canet-en-Roussillonis juunioride maailmameistrivõistlustelt hõbemedali ja septembris Poolas Gdynias juunioride EMilt pronksi.

“Meie noorsportlased on näidanud, et neil on väga tugev võitlusvaim ning nad suudavad ka sellisel keerulisel ajal võita Eestile medaleid. Taavi Valter Taveter on mitmekülgne sportlane ja mul on hea meel, et Eestile palju edu toonud alal on tubli järelkasv,” ütles EOK president Urmas Sõõrumaa.

Praegu kaitseväe spordirühmas aega teeniv Taveter tegeles pikalt oma ema Anu Taveteri juhendamisel murdmaasuusatamisega, ent otsustas neli aastat tagasi oma isa, Sydney ja Ateena olümpiamängudel võistelnud Imre Taveteri eeskujul siiski purjetamisele pühenduda. “Esimese regati pärast pausi tegin 2016. aasta sügisel. Purjetamise juures võlusid mind meri ja loodus,” selgitas sportlane.

Rahvusvaheliste tiitlivõistluste medalipreemiad määratakse EOK täitevkomitee kinnitatud korra alusel. Selle kohaselt on olümpiaalal juunioride MMil hõbeda võites sportlase preemia suurus 3000 eurot, juunioride EMi pronksi puhul 1000 eurot. Treeneri preemia moodustab kuni poole hoolealusele makstavast summast. Väljamaksmisele kuuluva preemiaraha eraldab EOK taotlusel kultuuriministeerium.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles