Rain Jung: Parim linn on pärnakate ühishuvi

Rain Jung
Copy
Revisjonikomisjoni peamiseks ülesandeks on teha järelevalvet linna juhtimisotsuste ja ressursside kasutamise korrektsuse üle. Näiteks sobivaima parkide hooldaja leidmisel.
Revisjonikomisjoni peamiseks ülesandeks on teha järelevalvet linna juhtimisotsuste ja ressursside kasutamise korrektsuse üle. Näiteks sobivaima parkide hooldaja leidmisel. Foto: Urmas Luik

Pärnu arenguks läheb vaja õigeid otsuseid. Linna arengukava koostamine, uue silla rajamine, parkide heakord, huvihariduse rahastus, uue loomade varjupaiga rajamine, parima tänavahooldaja ja lume­tõrjuja leidmine, jäätmereostuse ennetamine on teemad, mille üle otsustamise ­andis Pärnu volikogu linnavalitsuse ülesandeks. Õige otsuse mõõdupuu peaks olema elanike ja ette­võtjate huvidega arvestamine ja linna arengueesmärkide toetamine.

Õigeid otsuseid teha ei ole sugugi lihtne. Seda kinnitavad linnavalitsuse tegevusega pidevalt kaasas käivad rahulolematuse ilmingud. Demokraatia toimib, kui inimesed julgevad kahelda otsustes, see sunnib võimulolijaid pingutama parema lahenduse leidmisel.

Meie siin Pärnumaal oleme siiski väga tagasihoidlikud oma arvamuse väljendamisel. Seda ka kõige selle kohta, mis puudutab elukeskkonda. Just teie, Pärnu linna elanikud, olete need, kellest tegelikult sõltub, milliseks linna tulevik kujuneb ja kui mugav on meil siin elada, töötada ja aega veeta. Kutsun teid kõiki üles julgemalt kasutama oma kodanikuõigust tuua esile puudusi, esitada ettepanekuid ja märkusi kõige selle kohta, mida peate oluliseks. Probleemide teadvustamine ja nende õige lahendamine on omavalitsuse arengu tegelik mootor.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles